Sajtos tejfölös gomba

2018. május 23.

Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
2 dl tej
kb 2 dkg vaj
kb 2 dkg liszt
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
só, bors, petrezselyem

Sajtos tejfölös gomba

A hagymát vágjuk apróra, pároljuk meg. A gombát tisztítsuk, szintén vágjuk fel, és adjuk a hagymához. Fűszerezzük, és kevergetve megsütjük.

A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk aranysárgára. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejet, és sűrítsük be. Adjuk hozzá a gombát is, a reszelt sajtot és a tejfölt. Végül következhet a petrezselyem, valamint, ha szükséges, utána is ízesíthetünk.

Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Hozzávalók: 8 nagyobb gombafej 3 szelet toast kenyér 1 kaliforniai paprika 1 hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 tojás reszelt sajt só, bors, ételízesítő olaj vagy vaj
Keleti zöldségragu

Keleti zöldségragu

Hozzávalók: 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 padlizsán 15 dkg gomba 1 cukkini 2 dl tej 1 ek liszt só, bors, ételízesítő, kömény curry, fahéj olaj
Töltött gomba - hús nélkül

Töltött gomba - hús nélkül

Hozzávalók: 12 közepes gomba, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 szelet meleg tejben áztatott héj nélküli fehér kenyér, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 180g frissen reszelt parmezán sajt, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 1 ek finomra vágott...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: