Sajtos-zöldséges rakottas

2017. április 5.

Hozzávalók:
2 padlizsán
3 cukkini
3 paradicsom
só, bors, kakukkfű
reszelt füstölt sajt
olívaolaj

Sajtos-zöldséges rakottas
A zöldségeket mossuk meg, és karikázzuk fel. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk be, hagyjuk tíz percig állni. Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, fektessük bele a padlizsánszeleteket, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük elő. A cikkínit is karikázzuk fel sózzuk, borsozzuk, a paradicsomot is karikázzuk. Kb 15 perc után vegyük ki a tepsit, fektessük a padlizsánra a cukkinikarikákat, rá pedig a paradicsomot. Szórjuk meg kakukkfűvel, és bőségesen a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük még kb 15 percig, amig a sajt szépen rápirul.
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Tepsis rántott cukkini

Tepsis rántott cukkini

Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini 1 dl tej zsemlemorzsa fokhagyma parmezán sajt só, bors, csili 1 ek olívaolaj
Brokkolis ricottatorta

Brokkolis ricottatorta

Hozzávalók 3 dkg zsemlemorzsa 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró) 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére 3 dkg parmezán sajt, reszelve só, bors 2 evőkanál vaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva 30 dkg Bonduelle...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: