Samosa sajttal

2010. szeptember 8.

Hozzávalók a tésztához:
250g teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 ek olaj,
150 ml hideg víz,
½ tk só,
1 tk olaj a tészta megkenéséhez;

Hozzávalók a töltelékhez:
200g keményre fővő burgonya,
200g hagyma,
1 fokhagymagerezd,
1 ek olaj,
1 tk mustármag,
1 tk curry-por,
1 ek vagdalt petrezselyem,
100g Gorgonzola-sajt;

Hozzávalók még:
5-10 ek olaj a sütéshez,
csipkebogyólekvár a tálaláshoz

Samosa sajttalA liszthez hozzáadjuk az olajat, vizet, sót és kemény, sima tésztát gyúrunk, majd addig gyúrjuk tovább, amíg ruganyos lesz, ekkor golyóvá formázzuk. Étolajjal megkenve 2 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. A burgonyát megmossuk, kb. 20 percig főzzük (a víz lepje el a burgonyát), lehámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát letisztítjuk, felkockázzuk és egy kanál felforrósított étolajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustármagot és a curry-port, jól elkeverjük. A burgonyával kb. 7 percig pároljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, néhány percig még pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A Gorgonzola sajtot villával szétnyomjuk, majd a töltelékbe belekeverjük. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, félbevágjuk. Minden tésztadarabra teszünk 1 teáskanálnyi tölteléket, széleit vízzel megkenjük, háromszög alakúra félbehajtjuk, széleit jól lenyomjuk. A sütéshez az étolajat felforrósítjuk, a tésztát mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük. Ízlés szerint forrón, csipkebogyó lekvárral tálaljuk.
Spenótos pite

Spenótos pite

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 2 dl tej, 1 dl szóda, 2 db tojás, 1 dkg cukor, csipetnyi só, 20 dkg liszt; Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tej, 20 dkg spenót, 0,5 dl olaj, 2 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só, 2 dl tejföl,...
Kukoricapalacsinta spenóttal töltve

Kukoricapalacsinta spenóttal töltve

Hozzávalók: 12 dkg kukoricaliszt, 6 tojás, 35 dkg friss spenót, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg erős ízű sajt, 2 hegyes erős paprika, 8 ek olaj, 1 tk darált cseresznyepaprika, Tabasco mártás, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: