Sárgarépás sertésragu

2017. október 10.

Hozzávalók:
1 kg karaj
5 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
olaj

Sárgarépás sertésragu
A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apró kockára, a fokhagymát is, a répákat hámozzuk meg és karikázzuk fel. A hagymákat pirítsuk meg az olajon, majd engedjük fel kb fél dl vízzel, és hagyjuk, hogy elfőjön. Rakjuk rá a húst, kicsit pirítsuk át, majd szórjuk meg a liszttel, hagyjuk picit pirulni, végülk engedjük fel kb 1-2 dl vízzel. Adjuk hozzá a répákat, fűszerezzük ízlés szerint, és főzzük fedő alatt kb egy órát, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ha túl sok lenne a leve, akkor a végén hagyjuk elfőni.
Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Karácsonyi káposztasaláta

Karácsonyi káposztasaláta

Hozzávalók: 2 sárgarépa 1/2 fej káposzta 100 g pekándió 1 fej hagyma 2 rózsabors A dresszinghez: 2 ek. juharszirup 2 ek. dijoni mustár 8 ek. olívaolaj 4 ek. borecet
Nyírségi húsgombócleves

Nyírségi húsgombócleves

Hozzávalók 25 dkg darált hús 2 ek rizs 1 ek zsemlemorzsa 1 tojás 1 fej hagyma só, bors 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 3 db burgonya 1 marék zöldbab 1 marék zöldborsó 1 paradicsom 1 kápia paprika 1 kk pirospaprika...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: