Sárgarépás sertésragu

2017. október 10.

Hozzávalók:
1 kg karaj
5 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
olaj

Sárgarépás sertésragu
A húst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apró kockára, a fokhagymát is, a répákat hámozzuk meg és karikázzuk fel. A hagymákat pirítsuk meg az olajon, majd engedjük fel kb fél dl vízzel, és hagyjuk, hogy elfőjön. Rakjuk rá a húst, kicsit pirítsuk át, majd szórjuk meg a liszttel, hagyjuk picit pirulni, végülk engedjük fel kb 1-2 dl vízzel. Adjuk hozzá a répákat, fűszerezzük ízlés szerint, és főzzük fedő alatt kb egy órát, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ha túl sok lenne a leve, akkor a végén hagyjuk elfőni.
Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók: 2 evőkanál napraforgóolaj 0,5 kg pulykamell 400 g fagyasztott zöldborsó 2 db közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db közepes sárgarépa 2 db közepes fehérrépa 1 db közepes zeller 20 dkg csiperkegomba 270 g tejföl 1,5...
Francia tatárbeefsteak

Francia tatárbeefsteak

Hozzávalók: 1 vesepecsenye 1 kk dijoni mustár 1 tk repceolaj 1 db palermo paprika 1 db csemegeuborka 1 db fehér hagyma 1 db capribogyó 1 ek Worcestershire szósz 1 tk aprított petrezselyem só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: