Satay

2010. június 20.

Hozzávalók:
600g sovány sertéslapocka 25 mm-es kockákra vágva,
fél citrom leve,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
25 mm hosszú friss gyömbérdarab lereszelve,
¾ tk őrölt kömény és koriander,
3 ek kókusztej,

SatayTegyük a sertéshúst egy tálba, és facsarjuk rá a citrom levét. Keverjük össze a többi hozzávalót, öntsük a sertéshúsra, és forgassuk át úgy, hogy a húst alaposan bevonja a páclé. Fedjük le és tegyük hideg helyre 2 órára, időnként keverjük meg. Ha a húst hűtőszekrényben tároljuk, sütés előtt 30 perccel tegyük szobahőmérsékletre. Olajozzunk meg 4 lapos fémnyársat, vagy 8 fanyársat áztassunk vízbe 20-30 percig. Fűzzük fel a húst a nyársakra, de ne túl szorosan. Közepes-erős tűzön süssük a forró rostélyon 10-12 percig, gyakran forgatva és páclével kenegetve.
Hússal sült rizs

Hússal sült rizs

Hozzávalók: 90 dkg sovány sertéshús darabokra vágva, 2 ek extra szűz olívaolaj, 2 hagyma darabolva, 1 ek pirospaprika, víz, 2 piros csemegepaprika, 1 ½ csésze rizs, 10-12 dkg chorizo (kolbász) darabolva, 4 érett paradicsom, héj...
Oldalas mézzel és narancsdzsemmel

Oldalas mézzel és narancsdzsemmel

Hozzávalók: 300 ml száraz almabor, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek citromlé, 8 ek csípős narancsdzsem, 2 ek folyékony méz, 8 ek szójaszósz, 3 finomra vágott újhagyma, frissen őrölt fekete bors, 12 csontos sertésborda (az összsúlya kb....
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: