Serpenyős újkrumpli

2018. április 10.

Hozzávalók:
2 kg újkrumpli
3 dl víz
só, bors, kömény, római kömény
fokhagymapor vagy 1 fej friss fokhagyma
1 tk chili
5-6 ek olaj

Serpenyős újkrumpli

A krumplit alaposan mossuk meg, dörgöljük le. Kockázzuk fel, majd sózzuk meg alaposan, és hagyjuk kicsit állni. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a krumplit, pirítsuk meg nagy lángon, majd öntsük fel a vízzel, fűszerezzük be, és főzzük addig, amíg meg nem puhul (ha kell, pótoljuk a vizet közben). Ha puha és elfőtt a víz, pirítsunk még rajta egyet - és kész is.

Svéd sült burgonya

Svéd sült burgonya

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 10 dkg vaj - só, pirospaprika
Sajtos krokett

Sajtos krokett

Hozzávalók: - a kroketthez: 3 burgonya 8 dkg reszelt sajt 5 ek liszt 1 tojás só, bors, szerecsendió petrezselyem - a panírozáshoz liszt 2 tojás zsemlemorzsa - a sütéshez olaj
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: