Sörfondü

2018. június 14.

Hozzávalók:
500g ementáli szerű sajt,
250 ml világos sör,
1 ek mustár,
1 öntet Tabasco-szósz

Sörfondü
A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A sört a fondütálban a tűzhelyen felforraljuk, a sajtot apránként hozzáadjuk és állandó keverés közben addig forrósítjuk, amíg egyenletes masszát kapunk. Belekeverjük a mustárt és a Tabasco-szószt. Áttéve az asztali melegítőn gyöngyözve tovább forrósítjuk. Félbarna kenyeret, franciazellert, uborkaszeleteket adunk hozzá.
Francia krumpli

Francia krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2.5 dl főzőtejszín 5 dkg vaj só, bors, szerecsendió 10 dkg trappista sajt
Provence-i krumpli

Provence-i krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőség szerint újkrumpli) 1 tk só (nagyszemű) 1 tk bors 1 ek méz 5-6 szál kakukkfű 1 kk levendulavirág 2 ek olívaolaj
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: