Sörös csülök

2018. március 9.

Hozzávalók:
2 db felső sertéscsülök
5 dl barna sör
5 gerezd fokhagyma
babérlevél
1 tk őrölt kömény
só, bors

Sörös csülök

A csülköt előző nap mossuk meg, vagdaljuk be. Dörzsöljük be sóval, borssal és köménymaggal, dugdossunk a metszésekbe fokhagymát. Tegyük tűzálló tálba, öntsük rá a sört, és tegyük hozzá a maradék fokhagymát, babérlevelet. Tegyük éjszakára a hűtőbe. A sütéshez: a sütőt melegítsük elő 200 fokra, és süssük letakarva, a páclével együtt kb 3 órán át. Útközben néha locsoljuk meg a lével, illetve forgassuk meg a csülköket. Ha megpuhult, locsoljuk át még egyszer és süssük ropogósra a bőrét. A szzafttal meglocsolva tálaljuk.

Bögrés császármorzsa

Bögrés császármorzsa

Hozzávalók: 1 bögre finomliszt 2 bögre búzadara 1 db tojás só 1 csomag vaníliás cukor kb 3-4 dl tej 10 dkg margarin
Vöröslencse-krém

Vöröslencse-krém

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 1 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma só olívaolaj római kömény, garam masala, gyömbér, kurkuma, koriander - ízlés szerint
Bellini

Bellini

Hozzávalók: 2 dl száraz pezsgő 1,6 dl őszibaracklé 1 tk porcukor 5 ml gránátalma-szirup (ízlés szerint, ki is hagyható) fél citrom (karika)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Kárpáti János 2018-03-10 08:37:38
A csülökről nem készült fotó? - mert a képen max. comb v. lapocka.látható