Spanyol mandulakrém

2017. november 7.

Hozzávalók:
25 dkg barna cukor
fél citrom lereszelt héja
12 dkg őrölt mandula
4 tojássárgája
5 dl víz

Spanyol mandulakrém

A cukrot keverjük el a vízzel, és 10 perc alatt főzzük sziruppá. Adjuk hozzá a mandulát, és gyakran keverve főzzük addig, amíg kezd besűrűsödni. Reszeljük bele a citromhéjat, majd kicsit hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojássárgákat, alaposan keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre, és hagyjuk, Ezután keverjük bele a tojássárgáját, és jól keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk össze, hogy a tojássárga se legyen nyers. Kanalazzuk poharakba, és hűtsük be. Önmagában vagy vaníliafagylalttal is tálalható.

Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Mákkrém

Mákkrém

Hozzávalók: 7 dkg darált mák 1 dl habtejszín 12 dkg porcukor 2 ek citromlé 1 citrom reszelt héja 10 dkg mascarpone fél dl víz
Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Hozzávalók: 20 dkg áfonya 10 dkg müzli 25 dkg tehéntúró 3 dl joghurt 5 ek cukor 2 ek citromlé
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: