Spárga-krémleves bazsalikommal

2017. május 12.

Hozzávalók:
2 csokor fehér spárga
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl olívaolaj
1 tk liszt
1 ek bazsalikom
1 csipet szerecsendió
só, bors

Spárga-krémleves bazsalikommal

A spárgákat tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A hagymákat vágjuk apró kockára. Az olajat forrósítsuk fel, pároljuk meg rajta a hagymát és a fokhagyma felét, majd adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk meg (készítsünk rántást). Engedjük fel vízzel, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a spárgát, és annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük kb. 30 percig, majd turmixgéppel vagy kézi mixerrel pépesítsük. Tegyük vissza főni, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi levet szeretnénk. Forraljuk fel, adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket, forraljunk rajta még egyet, és kész is.

 

Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 1 száll póréhagyma 1 krumpli só, bors, szerecsendió 1 zöldségleveskocka 1 ek margarin 2 ek olívaolaj 2 dl tejszín
Borsókrémleves

Borsókrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín vaj vagy zsiradék fél póréhagyma 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió, gyömbér pirított mandula
Sajtos brokkolileves

Sajtos brokkolileves

Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 10 dkg márványsajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 1 l alaplé (lehet kockából), 2 dl tejszín, 2 ek. liszt, só, bors, kakukkfű, pirított zsemlekocka ízlés szerinti mennyiségben
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: