Spárgafőzelék

2015. április 29.

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldspárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- petrezselyem
- 1 tk cukor
- 2 ek liszt
- csipetnyi sáfrány
- 4 dkg vaj
- só, bors, víz

Spárgafőzelék

A spárgát amennyire kell, tisztítsuk meg, vágjuk egyforma darabokra. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, majd ha kezd karamellizálódni, adjuk hozzá a spárgát is. Pároljuk egy-két percig, majd öntsük fel kb 2-2,5 dl vízzel. Adjuk hozzá a sáfrányt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymát is. Amíg fő, a tejfölt keverjük el a liszttel, és ha a spárga megpuhult, habarjuk be a főzeléket. Hagyjuk, hogy egyet forrjon - és kész is.

Spárga fenyőmaggal és mandulával

Spárga fenyőmaggal és mandulával

Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 ek vaj 2 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió 5 dkg fenyőmag 5 dkg szeletelt mandula
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: