Spárgás-gombás penne

2018. március 19.

Hozzávalók:
50 dkg gomba
20 dkg spárga
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl főzőtejszín
márványsajt ízlés szerint
parmezán
penne
olaj
2 ek liszt

Spárgás-gombás penne
A tésztát főzzük ki, tegyük félre. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, pirítsuk meg. A gombát kockázzuk fel, a spárgát is szeleteljük. Adjuk a hagymához, kicsit pirítsuk meg, majd szórjuk meg a liszttel, fűszerezzük. Öntsük rá a tejszín felét, és fedő alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fedőt, öntsük hozzá a maradék tejszínt is, majd morzsoljuk bele a márványsajtot. Főzzük össze, majd keverjük össze a tésztával. Frissen, melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
All'arrabbiata szósz

All'arrabbiata szósz

Hozzávalók: 4 dl sűrített paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma pepperoni vagy pici erőspaprika só, bors olívaolaj reszelt sajt petrezselyem
Penne salátával

Penne salátával

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Turós-bazsalikomos tészta

Turós-bazsalikomos tészta

Hozzávalók 20 dkg ricotta (olasz túró) 5 dkg bazsalikom 5 dkg parmezán 3 dkg fenyőmag (esetleg dió) 2 gerezd fokhagyma 2 dl olivaolaj só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: