Spenótos-diós tészta

2018. február 12.

Hozzávalók:
20 dkg szélesmetélt (lehet akár penne is, ízlés szerint)
20 dkg spenót felaprítva (vagy mirelit)
10 dkg dió, durvára zúzva
15 dkg kéksajt
2 dl száraz fehérbor
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors

Spenótos-diós tészta

A diót pirítsuk meg, majd tegyük félre. A tésztát főzzük ki, és szintén tegyük félre. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az olajat, kicsit pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd öntsük fel a fehérborral és a citrom levével. Morzsoljuk bele a sopenótot és a sajt kb kétharmadát, jól keverjük el és főzzük pár percig. Fűszerezzük be, majd keverjük össze a tésztával. A maradék sajtot morzsoljuk a tetejére.

Márványsajtos spagetti dióval

Márványsajtos spagetti dióval

Hozzávalók: 10 dkg dió 10 dkg márványsajt 1 db hagyma 2 db csilipaprika 2 ek vaj 1 ek liszt 2 dl tej 1 dl alaplé (lehet kockából) 1/2 dl tejszín 40 dkg spagetti tészta só, bors
Turós-bazsalikomos tészta

Turós-bazsalikomos tészta

Hozzávalók 20 dkg ricotta (olasz túró) 5 dkg bazsalikom 5 dkg parmezán 3 dkg fenyőmag (esetleg dió) 2 gerezd fokhagyma 2 dl olivaolaj só, bors
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: