Spenótos lasagne

2016. február 25.

Hozzávalók:
25 dkg spenót (lehet mirelitt)
lasagne tészta
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
füstölt sajt
parmezán
1 db zsemle
tej
liszt
olaj

Spenótos lasagne

A friss spenótot forrázzuk le, ha mirelitt, engedjük ki. A zsemlét áztassuk be a tejbe. Egy edényben készítsünk könnyű rántást, adjuk hozzá a spenótot, nyomjuk bele a fokhagymát, vagy keverjük jól össze a kinyomkodott zsemlével. Egy tepsiben rétegezzük fel a lasagnét, a tetejére halmozzuk a lereszelt füstölt sajtot, majd letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig. Vegyük le a takarást, szórjunk a tetejére parmezánt, vegyük fel a sütőt 200 fokra, és süssük addig, amig a sajtok szépen rápirulnak.

Spenótos pite

Spenótos pite

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Penne salátával

Penne salátával

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Pite spenóttal

Pite spenóttal

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: