Sült krumpli bundában

2017. szeptember 13.

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
1 tojás,
1 dl tej,
8-10 dkg liszt,
1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor,
2 gerezd fokhagyma,
1-1 púpozott mk só és törött fekete bors,
olaj a sütéshez

Sült krumpli bundában
Először elkészítjük a „bundát”:  a felvert tojást összekeverjük a tejjel, sóval, törött borssal, megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemmel, kaporral, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy a szokásos sűrűségű  palacsintatészta legyen belőle. Tíz percig hagyjuk pihenni. A burgonyát hámozás után ujjnyi vastag karikákra vágjuk.  Először a lisztbe, aztán pedig a tésztába mártjuk. Bő, forró olajba téve, de takaréklángon szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Kéregben sült krumpli

Kéregben sült krumpli

Hozzávalók: 4 db burgonya 2 ek kukoricadara 1 tk szezámmag 1 kk paprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring, ételízesítő 2 ek olívaolaj
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Mustáros krumpli

Mustáros krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 ek mustár 6 ek olaj 4 gerezd fokhagyma só, bors 5 szem dió 2 ek szezámmag
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: