Sváb krumplisaláta

2018. május 14.

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
2 dl húsleves,
5 ek olaj,
3 ek ecet,
só, bors

Sváb krumplisaláta
A burgonyát jól megmossuk, és bő, sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, majd megpucoljuk. Egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, és mindkettőt a krumplihoz adjuk. A húslevest felmelegítjük, és a burgonyára öntjük. Lefedve legalább 1 órán át állni hagyjuk. Az olajat és az ecetet is elkeverjük a burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Bécsi krumplisaláta

Bécsi krumplisaláta

Hozzávalók: A salátához - 70 dkg burgonya - 5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) - 2 fej lilahagyma Az öntethez - 6 ek ecet - 6 ek olívaolaj - 2 ek mustár - só, bors - 1 tk cukor
Svéd sült burgonya

Svéd sült burgonya

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 10 dkg vaj - só, pirospaprika
Kéregben sült krumpli

Kéregben sült krumpli

Hozzávalók: 4 db burgonya 2 ek kukoricadara 1 tk szezámmag 1 kk paprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring, ételízesítő 2 ek olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: