Szalonnás-káposztás rakott burgonya

2010. május 27.

Hozzávalók:
80 dkg héjában főtt burgonya,
50 dkg édes fejeskáposzta,
15 dkg húsos angolszalonna,
3 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy savanykás alma,
1 ek ételízesítő,
1 mk csombor (borsikafű),

Szalonnás-káposztás rakott burgonyaA káposztát megreszeljük. A meghámozott és felkarikázott főtt burgonya egyharmadát közepes nagyságú tepsire terítjük. A burgonyát kevés ételízesítővel meghintjük, és elosztjuk rajta a káposzta felét. Erre rátesszük a megmosott, kicsumázott és vékonyra szelt alma felét, meg a nagyon apróra vágott, éppen csak üvegesre sütött angolszalonna-darabkák felét. Rákarikázzuk a fele vöröshagymát, majd burgonyával folytatjuk a rétegezést. Megszórjuk az ételízesítővel, újabb réteg káposztát szórunk rá, betakarjuk a megmaradt almával és a szalonnadarabkákkal, ezután a hagymát osztjuk el rajta, végül beborítjuk az utolsó réteg burgonyával. A tejfölbe kevés ételízesítőt és csombort szórunk, majd lelocsoljuk vele az étel tetejét. Előmelegített forró sütőben befedve pároljuk legalább 40 percig, majd fedetlenül addig sütjük-pirítjuk, amíg a tetején ropogósra nem sül a tejfölös burgonya.
Sonkás-zöldborsós lasagne

Sonkás-zöldborsós lasagne

Hozzávalók: 25 dkg friss lasagnetészta, 10 dkg nyers füstölt sonka, csíkokra vágva, 35 dkg főtt zöldborsó, 1 kis fej hagyma kockára vágva, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 2,5 dl tejszín, 1 csokor friss bazsalikom, 7 dkg vaj, só, bors
Gombás lasagne

Gombás lasagne

Hozzávalók: 35 dkg lasagne tészta, 25 dkg darált marhahús, 7 dkg főtt sonka, 50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej sonkahagyma, 40 dkg paradicsom, 20 dkg Fontina vagy más olvadós sajt, 15 dkg parmezán sajt, 4 ek olaj, só, bors
Mexikói pásztorpite

Mexikói pásztorpite

Hozzávalók: 500g sovány darált marhahús, 50g szeletelt zöldhagyma, 2 dl salsa, 1 ½ tk chilipor, ¾ tk kömény, 300g lecsöpögtetett kukoricakonzerv, 1 tasak burgonyapüré (170g), 2 dl víz, 2 ek vaj, 100g reszelt Cheddar sajt,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: