Tandori csirke

2011. április 24.

Hozzávalók:
1,5 ek koriandermag,
1,5 ek köménymag,
1 piros chilipaprika, kimagozva,
2 nagy gerezd fokhagyma,
5 cm-es gyömbérdarab,
2 ek citromlé,
1 tk garam masala fűszerkeverék,
1,5 dl zsírszegény natúrjoghurt,
só, bors,
4 db 15dkg bőr nélküli, kicsontozott csirkemell,
zöldcitrom (lime) cikkek a díszítéshez

Tandori csirke3-4 percig zsiradék nélkül, folyamatosan kevergetve pirítsuk a koriander- és a köménymagot. Törjük össze mozsárban. Turmixoljuk össze a chilit, a fokhagymát és a gyömbért. Keverjük hozzá a megőrölt fűszereket és a citromlét, majd keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a garam masala keveréket, és a joghurtot, majd sózzuk, borsozzuk. Öblítsük le a csirkemelleket, itassuk fel róla a vizet. Három helyen vagdossuk be mindegyiket, és helyezzük egy lapos tálba. Öntsük rá a tandori pácot, lefedve hagyjuk állni minimum 6 órát. 20 perccel sütés előtt gyújtsuk be a sütőt. Csepegtessük le a csirkét és süssük 20-25 percig. Tálaljuk zöldcitrom (lime) cikkekkel.
Csirkés-cukkínis rizottó

Csirkés-cukkínis rizottó

Hozzávalók: 9 dl csirkehúsleves, 5 dkg vaj, 1 ek olaj, 8 csirke-alsócomb, 1 fej hagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 40 dkg arborio rizs, só, bors, 3 cukkíni lereszelve, 5 dkg felezett dió, 2,5 dkg frissen reszelt parmezán...
Mézes sült csirke

Mézes sült csirke

Hozzávalók: 15g vaj, 1 ek olívaolaj, 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül (kb.200 g /db), 250g mogyoróhagyma, 3 sárgarépa megtisztítva és vastagra felkarikázva, 1 nagy cukkíni megtisztítva és vastag szeletekre vágva, 1 narancs és 1 citrom...
Csirkebirijani

Csirkebirijani

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 50 dkg rizs, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 nagy paradicsom, 7,5 dl tyúkhúsleves, 5 dkg aranymazsola, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt kurkuma, 1 tk frissen reszelt gyömbér,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Ákos 2011-04-24 13:42:47
Nagyon finom étel! Kipróbáltuk!