Tárkonyos pulykaraguleves

2018. február 13.

Hozzávalók:
2 evőkanál napraforgóolaj
0,5 kg pulykamell
400 g fagyasztott zöldborsó
2 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db közepes sárgarépa
2 db közepes fehérrépa
1 db közepes zeller
20 dkg csiperkegomba
270 g tejföl
1,5 l alaplé
1 csokor petrezselyem
1 db citrom leve
2 teáskanál tárkony
só, bors ízlés szerint

Tárkonyos pulykaraguleves

Olajon lepirítjuk a kockákra vágott pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk.

Rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a sárga- és fehérrépát, zellert, gombát és az apróra vágott petrezselymet is. Ezeket aztán megszórjuk egy teáskanál tárkonnyal, és egy kis ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével, és lefedve, kis lángon körülbelül fél óra alatt puhára főzzük a zöldségeket.

A főzés vége felé beleszórjuk a levesbe a zöldborsót is, aminek igazán rövid idő (pár perc) kell, hogy megfőjön. Ezután egy kis tálkába öntjük a tejfölt, és a forró levesből hozzászedünk levet, amivel kikeverjük, és így öntjük bele a levesbe, majd jól elkeverjük. Egy citrom levét ráfacsarjuk, és ízlésünknek megfelelően sózzunk, borsozzunk, aztán lehet is fogyasztani!

Forrás: Bonduelle

Legényfogó leves

Legényfogó leves

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

Hozzávalók: 60 dkg csirke (farhát, szárny) 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 karalábé 3 ek liszt 2 dl tejszín 3 levél bazsalikom 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó) 1 csokor petrezselyem 1 ek tárkony 1...
Csirke vörösborban (coq au vin)

Csirke vörösborban (coq au vin)

Hozzávalók: 1,5 kg csirkecomb 10 dkg húsos szalonna 2 sárgarépa 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehérrépa 1 zellerszár olaj 1 babérlevél só, bors, kakukkfű, petrezselyem 15 dkg erdei gomba 7,5 dl vörösbor 1 tk liszt 2 ek konyak
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: