Tavaszi raguleves

2017. május 19.

Hozzávalók:
60 dkg csirke (farhát, szárny)
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 zeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 karalábé
3 ek liszt
2 dl tejszín
3 levél bazsalikom
1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó)
1 csokor petrezselyem
1 ek tárkony
1 ek vaj
só, bors
fél citrom

Tavaszi raguleves

A zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra. A húst mossuk meg. A vajat olvasszuk fel, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük rá a húst és pirítsuk át. Fűszerezzük meg, és adjuk hozzá a zöldségeket. Keverjük át párszor, majd öntsük fel az alaplével. Hagyjuk megpuhulni. Közben a tejszínt keverjük el a liszttel, adjunk hozzá egy kicsit a forrásban lévő levesből is, keverjük el, keverjük bele a levesbe. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, nyomjunk bele egy kis citromot - és kész is. 

Legényfogó leves

Legényfogó leves

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: