Tavaszi tekercsek

2010. február 8.

Hozzávalók:
1 póréhagyma,
1 sárgarépa,
15 g zeller,
25 g uborka,
25 g mángold,
25 g szójababcsíra,
1 gerezd fokhagyma,
2 tk szezámolaj,
1 tk mentalevél,
1 tk gyömbér,
½ tk reszelt torma,
2 cl szójaszósz,
só, bors,
12 rizslevél,
1 tojássárgája

A sárgarépát, zellert meghámozzuk, megmossuk. A póréhagymát, uborkát és a mángoldot megtisztítjuk, valamennyit vágjuk gyufaszál vastagságú csíkokra. A csírát hideg vízzel leöblítjük. A fokhagymát vékonyra vágjuk, és erős tűzön a zöldségekkel együtt az olajon kissé megpirítjuk. Felaprítjuk a mentaleveleket és a gyömbért, majd a tormával, szójaszósszal, sóval, borssal hozzáadjuk a zöldségekhez. A keveréket hagyjuk kihűlni. A rizsleveleket 1 percre hideg vízbe áztatjuk, majd onnan kivéve szárazra töröljük. A zöldségeket ráhalmozzuk, majd feltekerjük. A széleket jól rögzítjük. Bő zsírban aranybarnára sütjük.
Zöldséges kagylótészta

Zöldséges kagylótészta

Hozzávalók: 24 db conchiglie (óriás kagylótészta), 50 dkg brokkoli, 3 cukkíni, 2 szál sárgarépa, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 25 dkg gruyere sajt, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 4 dkg vaj, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Húsos batyu

Húsos batyu

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 13 dkg darált marhahús, 25 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 1 zöldpaprika, 13 dkg csiperkegomba, 1 ek liszt, 1 ek paradicsompüré, 0,8 dl marhahúsleves, 0,8 dl vörösbor, 2 ek olvasztott vaj, 1 ek olaj,...
Túrós–sajtos ravioli

Túrós–sajtos ravioli

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2 tojás, 6 ek meleg víz, 2 csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 15 dkg erős ízű sajt, 2 tojás, olvasztott vaj, ¼ csokor petrezselyem, só, bors, reszelt citromhéj; Hozzávalók...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: