Teapuncs forrón

2017. január 12.

Hozzávalók:
- 1l víz
- 2 filter fekete tea
- 4 dl piros szőlőlé
- 4 dl narancslé
- 75 g barna kandiscukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Teapuncs forrón

A vizet felforraljuk, és a filtereket 3 percig áztatjuk. A szőlőlevet, a narancslevet és a kandiscukrot egy edényben felforraljuk, majd hozzáöntjük a teát. Hozzákeverjük a vanillincukrot és a fűszereket, majd hőálló üvegkancsóba öntjük, és forrón kínáljuk.

Ízlés szerint 2 evőkanál rumot is keverhetünk a puncsba.

Forrás

Ír forró csoki

Ír forró csoki

Hozzávalók: - 16 dkg tejcsokoládé - 6 dl tej - 4 kávéskanál kakaópor - 8 cl whisky - 2 dl tejszín - csokoládéreszelék
Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Mákkrém

Mákkrém

Hozzávalók: 7 dkg darált mák 1 dl habtejszín 12 dkg porcukor 2 ek citromlé 1 citrom reszelt héja 10 dkg mascarpone fél dl víz
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: