Tejleves

2012. május 17.

Hozzávalók:
400g burgonya,
100g hagyma,
8 dl tej,
10g vaj,

TejlevesMegtisztítjuk a burgonyát, a hagymát, a zellert, majd vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízben puhára főzzük és összeturmixoljuk. Ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Ízlés szerint megsózzuk és melegen tálaljuk.
Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

Hozzávalók: 250 ml zöldségleves, 1 ek liszt, 180 ml tej, 4 ek tejföl, 300g kockákra vágott sárgarépa, 125g kockákra vágott burgonya, 1 finomra vágott póréhagyma, 1 ek finomra aprított petrezselyem, 2 ek extraszűz olívaolaj, só
Sárgarépa–krémleves

Sárgarépa–krémleves

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 60 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 l tyúkhúsleves, 1,2 dl tejszín, 3 dkg vaj, só, bors, ½ csokor petrezselyem
Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

Hozzávalók: 2 dkg vaj, 1 fej összevagdalt hagyma, 1 tört fokhagymagerezd, ½ kg felszeletelt paradicsom, 45 dkg meghámozott, felszeletelt burgonya, 2 ek összevagdalt snidling vagy újhagyma, 1 ek paradicsompüré, 1 összemorzsolt csirkeleveskocka,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: