Tepsis sajtos makaróni

2012. december 11.

Hozzávalók:
- 1 teáskanál mustár
- 1 csésze görög joghurt
- 2 csésze tej
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 csésze reszelt sajt
- 60 dkg tészta

Tepsis sajtos makaróni

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, majd vajazzunk vagy olajozzunk ki egy magas falú tepsit. Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a joghurtot, a tejet, a mustárt, a paprikát, oregánót, bazsalikomot, a sót és borst. Adjunk hozzá 1-2 csésze reszelt sajtot és a már előzőleg elkészített, főtt tésztat. Öntsük mindet az előkészített tepsibe, fedjük le szorosan alufóliával, és süssük 30 percig.

30 perc után vegyük le az alufóliát, keverjük meg óvatosan, szórjuk meg még egy kis sajttal és süssük további 20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 15 percet, és szórjuk meg egy kis - lehetőség szerint friss - oregánóval.

Forrás:

 

Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 finomra aprított zellerszár, 1 finomra aprított sárgarépa, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma, 400g szójadara vagy szójakocka, frissen őrölt bors, 315 ml vörös bor, 400g koktélparadicsom,...
Cukkínis-pestos pizza

Cukkínis-pestos pizza

Hozzávalók: olaj, 1 fej hagyma vékonyan felszeletelve, 1 közepes cukkíni vékonyan felkarikázva, 2 ek piros pesto, 1 pizzalap, 2 tk szárított oregánó, 1 tk só, 1 tk fekete bors, 15g reszelt parmezán sajt, 1 tk bazsalikom a tálaláshoz
Sajtos-szalonnás lasagne

Sajtos-szalonnás lasagne

Hozzávalók: 3 hagyma, 3 ek olívaolaj, 1tk oregánó, 20 friss bazsalikom levél, 300g füstölt szalonna, 2 db 400g konzerv paradicsom, 250g friss lasagne tészta Hozzávalók az öntethez: 600 ml tej, 50g vaj, 2-3 ek liszt, 50g parmezán...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: