Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

2012. február 6.

Hozzávalók:
500g penne tészta,
250g negyedelt koktélparadicsom,
125g frissen reszelt parmezán sajt,
30g összetépkedett bazsalikomlevél,
4 gerezd finomra vágott fokhagyma,
2 ek pirított fenyőmag,
60 ml olívaolaj,
só, bors,
bazsalikom a tálaláshoz

Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnalA pennét nagy fazéknyi forró, sós vízben al dente főzzük. A paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az olajat összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Egyenletesen beleszórjuk a sajtot, amit 5 percig sütünk. Eközben kissé megolvad, és világosbarna színű lesz. Kivesszük a sütőből, és félrerakjuk, hogy hűljön. Leszűrjük a tésztát, majd alaposan összekeverjük a paradicsommal, és egy tálra helyezzük. A sült sajtot a tészta tetejére szórjuk. A bazsalikom ágról letépkedett levelekkel és fenyőmaggal megszórva kínáljuk.
Sonkasaláta pennével

Sonkasaláta pennével

Hozzávalók: 220g penne (tollhegytészta), 220g tejföl, 150g majonéz, só, bors, 2 kk dijoni mustár, 2 kk finomra vágott friss tárkony, 1 avokádó félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva, 340g füstölt sonka, vastagra szeletelve,...
Barnarizs-saláta

Barnarizs-saláta

Hozzávalók: 300g előfőzött barnarizs, 125g fejtett zöldborsó, 110g kukorica, 60 ml világos szójaszósz, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 vékonyra szeletelt zellerszár, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Almás burgonyasaláta

Almás burgonyasaláta

Hozzávalók: 1 ½ kg burgonya, 4 ek citromlé, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kis tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 ek sűrített tej, 1 kicsi összevágott kígyóuborka, 1 csokor összevagdalt snidling, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem, a...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: