Tiramisu

2010. május 26.

Hozzávalók:
5 tojás,
30 db babapiskóta,
50 dkg Mascarpone krémsajt,
2,5 dl feketekávé,
20 dkg étcsokoládé,
15 dkg cukor,
1 ek kakaó

TiramisuNagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük a Mascarpone krémsajtot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belevegyítjük a sajtos krémbe. Nagy ovális vagy négyszögletes tál aljára egy réteg krémet simítunk. A babapiskótákat egy pillanatra feketekávéba mártjuk és egy rétegben a krémre fektetjük. Megint egy réteg krém következik, amit reszelt csokoládéval megszórunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére krémet simítunk, amit csokoládéval és kakaóval megszórunk. Három órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Csokikrémes csokitorta

Csokikrémes csokitorta

Hozzávalók: 200g fekete csokoládé kis darabokra törve, 140g puha vaj, 200g porcukor, 5 tojás szétválasztva, 1 tk sütőpor, 100g liszt; Hozzávalók a bevonáshoz: 250g fekete csokoládé, 1 ek szirup, 100g sótlan vaj
Csokoládés tiramisu

Csokoládés tiramisu

Hozzávalók a kávésziruphoz: 200 ml víz, 1 ek instant kávépor, 150g cukor; Hozzávalók a krémhez: 200 ml hideg tejszín, 250g mascarpone, 4 ek kávélikőr vagy konyak, 100g babapiskóta, 100g keserűcsokoládé
Csokoládés mousse szelet

Csokoládés mousse szelet

Hozzávalók: 60g étcsokoládé, kockákra vágva, 200g reszelt vagy darabolt marcipán, 200 ml tej, 110g sütőporos liszt, 2 tojás különválasztva a fehérje és a sárgája, 110g barnacukor; Hozzávalók a töltelékhez: 110g étcsokoládé, apró darabokra...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: