Tojásfasírt

2017. február 15.

Hozzávalók:
5 tojás
2 zsemle
1 hagyma
1 csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
só, bors
tej az áztatáshoz
olaj

Tojásfasírt

A zsemléket tépkedjük össze, és áztassuk be a tejbe. A hagymát vágjuk apró kockára, pirítsuk meg az olajon, majd verjünk fel 4 tojást, sózzuk meg, öntsük rá, és süssük meg rántottának, de kemény rántottának. A kész rántottát törjük össze villával, esetleg krumplinyomóval. Nyomjuk ki a zsemléket, keverjük el a tojással, fűszerezzük meg, reszeljük bele a fokhagymát, vágjuk bele a petrezselmyet, majd üssük rá a maradék tojást. Formázzunk belőle fasírtokat, forgassuk zsemlemorzsába, majd forró olajban süssük meg.

Tojássaláta

Tojássaláta

Hozzávalók: - 5 tojás - 0,5 l tejföl - 1 tubus majonéz - 1 fej lilahagyma - petrezselyem
Brokkolifrittata

Brokkolifrittata

Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg brokkoli, 6 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis piros chili, 3 ek szójaszósz, 6 dkg durvára vágott földimogyoró, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só
Currys tojássaláta

Currys tojássaláta

Hozzávalók: 8 tojás, 1 csokor zöldhagyma, 1 fej saláta, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, ½ dl paradicsomlé, 1 tk mustár, 1 tk curry, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: