Tojásos krumpli

2016. augusztus 24.

Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 2 fej hagyma
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 5 ek olaj
- 1 ek vegeta
- 4 tojás
- 1 dl tej
- kevés őrölt szerecsendió
- só, bors

Tojásos krumpli

A krumplik héját jól dörzsöljük le, kapargassuk meg. Ha tiszta, gyaluljuk le. A hagymát és a paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot vágjuk gerezdekre.

Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a krumplit, süssük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a hagymát, pár perc múlva pedig a paprikát és a paradicsomot. Szórjuk meg a fűszerekkel, és óvatosan forgassuk össze. A tojást verjük fel a tejjel, egy csipet őrölt szerecsendióval, és öntsük a burgonyára. A serpenyőt rázogatva kb. 10 perc alatt süssük készre.

Brokkolifrittata

Brokkolifrittata

Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg brokkoli, 6 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis piros chili, 3 ek szójaszósz, 6 dkg durvára vágott földimogyoró, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Spenótos pite

Spenótos pite

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: