Tökfőzelék

2010. június 28.

Hozzávalók:
1,5 kg tök,
2 ek olaj,
2 dkg liszt,
½ fej hagyma,
1 csésze aludttej,
1 dl tejföl,
kapor,
só,
pirospaprika,
ecet

TökfőzelékA tököt legyaluljuk, és gyengén besózzuk. Világos rántást készítünk kevés hagymával, pirospaprikával. A levétől gyengén kinyomkodott tököt beletesszük, enyhén ecetezzük, hogy ne főjön szét. Előbb kevés összehabart aludttejjel felengedjük. Tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Ízlés szerint apróra vágott zöld kaporral díszíthetjük.
Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Édeskáposzta-főzelék

Édeskáposzta-főzelék

Hozzávalók: 80 dkg káposzta, 3 ek olaj, 5 dkg liszt, 20 dkg szalonna, 1 dl tejföl, hagyma, kapor, köménymag, só
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
vacsi 2010-06-28 17:14:20
Hát ez elég komplikát recept a tökfőzelékre. Én a legyalult tököt egyszerűen odateszem kis lángon főni (víz nem kell hozzá!), sót és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt. egy kanál lisztet összekeverek egy tejfellel, és ezzel behabarom, ezzel kész is. Felséges!