Töltött gombafejek

2017. november 10.

Hozzávalók:
8 nagyobb gombafej
3 szelet toast kenyér
1 kaliforniai paprika
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
reszelt sajt
só, bors, ételízesítő
olaj vagy vaj

Töltött gombafejek
A gombafejeket tisztítsuk meg, majd kalappal lefelé rendezzük el egy tepsiben. A kenyereket vágjuk apró kockákra és szárazon pirítsuk meg, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk vékony csíkokra, a fokhagymát apróra, majd az olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a szintén apró kockára vágott paprikát és pirítsuk össze. Keverjük össze a kenyérkockákkal, üssünk rá egy tojást, keverjük így is jól össze, majd töltsük meg ezzel a gombafejeket. Szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Zöldborsós gombaragu

Zöldborsós gombaragu

Hozzávalók: 30 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1-1 fehér és sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma olaj só, bors, ételízesító liszt tejföl petrezselyem
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: