Töltött kelbimbó

2014. július 31.

Hozzávalók:
500g friss vagy mélyhűtött kelbimbó,
friss fűszerkeverék (petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna, tárkony),
1 ek fehérborecet,
1 piros kaliforniai paprika,
1 gerezd finomra vágott fokhagyma,
3 ek vaj,
4 ek tejszín,
só, bors

Töltött kelbimbó A kelbimbót és a zöldfűszereket ecetes meleg vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsepegtetjük. A kelbimbók egyharmadát felaprítjuk. A maradék kelbimbó közepét kivájjuk. A vaj felén megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított kelbimbót és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, gyakori kevergetéssel 10 percig főzzük. A maradék vajjal kikenjük a tepsit, ide rakjuk a kivájt kelbimbókat. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig sütjük. A mélyedésbe töltjük a krémes, tejszínes keveréket. A tetejére piros kaliforniai paprikát rakunk. Forrón vagy melegen kínáljuk.
Jávai saláta gado-gado mártással

Jávai saláta gado-gado mártással

Hozzávalók a salátához: 2 nagy főtt burgonya, 2 tojás, 3 keményre főtt tojás, 20 dkg ropogós salátalevél, 20 dkg fejes káposzta, 20 dkg főtt ceruzabab, 3 szelet friss ananász, 15 dkg friss szójababcsíra, 15 dkg koktélparadicsom, 1...
Sült spenót

Sült spenót

Hozzávalók: 90 dkg friss spenót, 5 ek extra szűz olívaolaj, 1 fej hagyma finomra vágva, szerecsendió, só, bors, ¾ csésze reszelt feta sajt, ¼ csésze túró, ½ csésze finomra vágott petrezselyem
Fetasaláta korpás bagettel

Fetasaláta korpás bagettel

Hozzávalók: 1 paradicsom, 10 dkg uborka, ½ zöldpaprika, ½ lilahagyma, 5 olívabogyó, oregánó, 40g feta sajt, 2 tk olívaolaj, 60g korpás bagett (350 kcal, 14,6g zsír)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: