Töltött libanyak

2016. november 11.

Hozzávalók:
50 dkg libanyak (bőr)
30 dkg libamáj
2 hagyma
30 dkg gomba
1 db tojás
3 db főtt tojás
3 szelet kenyér
1 dl tej
só, bors, pirosparika, majoranna
petrezselyem
2 ek libazsír

Töltött libanyak

A libanyakat tisztítsuk meg, a libamájat pedig a zsíron süssük meg. Törjük össze, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a gombát. Fűszerezzük meg, majd egy kis vízzel pároljuk össze. Ha elpárolgott a víz, adjuk hozzá az összevágott főtt tojásokat,a tejben áztatott (kinyomkodott) kenyeret, adjuk hozzá a nyers tojást és a petrezselymet is, majd jól keverjük össze.

A libanyak egyik végét varrjuk össze, majd óvatosan töltsük meg. Varrjuk be a másik végét is, sózzuk, borsozzuk, kicsit zsírozzuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra úgy, hogy néha meglocsoljuk a zsírral.

Kép innen

Májas paprikafalatok

Májas paprikafalatok

Hozzávalók: 20 dkg máj 2 ek édes mustár 2-3 kápia paprika 4 szelet rozskenyér 3-4 dkg vaj kevés zsír és apróra vágott hagyma a sütéshez 1-2 szár újhagyma balzsamecet ízlés szerint bors, majoranna vagy friss koriander
Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Hozzávalók: 10 db csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 4 ek habtejszín 20 dkg darált sertéshús 5 dkg sajt 1 db füstölthús kocka olaj
Gombás-hagymás csirkecombok

Gombás-hagymás csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó-felső) 25 dkg gomba 3 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring olaj vagy zsiradék bacon
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: