Túrós csirke

2017. május 5.

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb
50 dkg túró
4 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, bors
libazsír

Túrós csirke

A húst sózzuk, borsozzuk, zsírozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a combokat. Öntsünk alá kevés vizet, fedjük le, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük. A túrót és a tejfölt keverjük össze, zúzzuk bele a fokhagymát. Ha letelt az idő, vegyük le a takarót, hagyjuk kicsit pirulni a csirkét, majd öntsük rá a keveréket. Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk hogy rápiruljon a tetejére, kb 20 perc alatt.

Gombás-hagymás csirkecombok

Gombás-hagymás csirkecombok

Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó-felső) 25 dkg gomba 3 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring olaj vagy zsiradék bacon
Pikáns pácos csirkemell

Pikáns pácos csirkemell

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé (esetleg csontozott comb filé) 4 ek olaj 2 ek szójaszósz 1 tk csípős mustár 1 tk curry pici koriander, szegfűszeg 1 ek gyömbér, reszelve 3 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 ek mogyoróvaj
Fehérboros feketekagyló

Fehérboros feketekagyló

Hozzávalók: 1 kg friss feketekagyló 3 dl fehérbor 3 ek citromlé 3 gerezd fokhagyma fél leveskocka olívaolaj petrezselyem citrom
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: