Túrós palacsinta

2010. augusztus 3.

Hozzávalók:
12 kisült palacsinta,
20 dkg túró,
1 tojás,
2 ek tejföl,
5 dkg cukor,
citromhéj

Túrós palacsintaA töltelékhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, a cukrot, kevés citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. Megtöltjük a keverékkel a palacsintákat, felcsavarjuk, tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor meghintjük cukorral.
Vaníliás palacsinta

Vaníliás palacsinta

Hozzávalók: 12 db palacsinta, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 3 tk porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Mákos guba

Mákos guba

Hozzávalók: 8 szikkadt kifli, 15 dkg mák, 5 dkg mazsola, 1-1 ek reszelt narancs és citromhéj, 5 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, vaj
Töltött estike

Töltött estike

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 5 dkg vaníliaízű pudingpor, 1 ek narancslé; Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg porcukor, 2 ek olvasztott vaj, 1 ek vaníliaízű pudingpor, ½ narancs reszelt héja
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: