Zöldborsókrémleves csirkegombóccal

2013. szeptember 9.

- 1,5 l alaplé (lehet leveskockából is)
- 70 dkg zöldborsó
- 25 dkg darált csirkemell
só, bors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 ek apróra vágott friss petrezselyem
- 1 tojás
- 1 ek zabkorpa vagy rizsliszt

Zöldborsókrémleves csirkegombóccal

Az alaplében kb 15 perc alatt főzzük meg a zöldborsót, majd pépesítsük botmixerrel.

A darált csirkét keverjük össze a sóval, a borssal, a gyömbérrel, a petrezselyemmel, a tojással és a zabkorpával. Formázzunk apró gombócokat, dobjuk a levesbe, és kb 10 percig főzzük együtt. 

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Mézes-kókuszos sütőtökleves

Mézes-kókuszos sütőtökleves

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Sütőtök leves kókusszal

Sütőtök leves kókusszal

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: