Zöldborsós gombaragu

2018. június 19.

Hozzávalók:
30 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
1-1 fehér és sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, ételízesító
liszt
tejföl
petrezselyem

Zöldborsós gombaragu
A zöldségeket tisztítsuk meg, a hagymát vágjuk karikára, a fokhagymát zúzzuk apróra, a gombát cikkezük fel, a répákat pedig karikázzuk össze. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük rá a répákat, engedjük fel pici vízzel, fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig. Tegyük rá a gombát és a zöldborsót is, és főzzük tovább még kb. 15 percig. Ha minden puha, akkor kb 2 dl tejfölt keverjünk el 2 ek liszttel, majd habarjuk be vele a ragut. Szórjuk meg az összevágott petrezselyemmel - és kész is!
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Keleti zöldségragu

Keleti zöldségragu

Hozzávalók: 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 padlizsán 15 dkg gomba 1 cukkini 2 dl tej 1 ek liszt só, bors, ételízesítő, kömény curry, fahéj olaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Gour 2018-06-19 23:10:52
Tényleg őszintén kérdezem, nem lehet ezen a tetves ételízesítőn túllépni. Hagyni a francba! Minden recept hibátlan anélkül.