Zöldséges sajtkrémleves

2014. október 14.

Hozzávalók:
5 dkg apró szemű bab
5 dkg lencse
5 dkg sárgarépa
5 dkg zöldbab
10 dkg gomba
1 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 l húsleves (lehet kockából)
15 dkg zsíros sajt
1,5 dl tejszín
1 dl fehérbor
só, bors, babérlevél

Zöldséges sajtkrémleves

A babot és a lencsét áztassuk be a főzést megelőző este.

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a szalonnát is. A szalonnát tegyük edénybe, és pirítsuk úgy, hogy a zsírja kiolvadjon. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk együtt, amíg a hagyma üveges lesz. Öntsük fel a húslevessel. Közben vágjuk kockára a répát, szeleteljük fel a gombát és a zöldbabot. Ha forr a leves, beletesszük a zöldségeket. Öntsünk még hozzá vizet, fűszerezzük, tegyünk bele babérlevelet, és főzzük puhára.

Közben reszeljük le a sajtot. Ha megpuhultak a zöldségek, öntsük a leveshez a bort, és szórjuk bele a sajtot is. Kevergessük addig, amíg a sajt bele nem olvad. Ha szükséges, adjunk még hozzá fűszert. Tálaláskor reszelt sajtot adhatunk még hozzá.

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Sütőtök leves kókusszal

Sütőtök leves kókusszal

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Hagymaleves almával

Hagymaleves almával

Hozzávalók: - 4 fej vöröshagyma - 4 db alma - 5 dkg vaj - 1 ek olívaolaj - 1 ek étkezési keményítő - 1,3 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1,75 l tejföl - 1 tk kakukkfű - 1 tk oregánó - só, bors - 1 ek barna cukor - 1 kk fahéj - 1 szelet...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Judit 2017-09-20 10:01:15
A Zöldséges sajtkrémleves és a Sajtleves gazdagon UGYANAZ! :)