Zöldséges sült puliszka

2012. január 25.

Hozzávalók:
400g kukoricaliszt,
250g zöldségkeverék (cikória, édeskömény, spenót, stb.),
2,5 dl víz,
125g frissen reszelt Pecorino sajt,
1 gerezd finomra vágott fokhagyma,
1 erős, finomra vágott chili,
4 ek olívaolaj,
1-2 ek durva szemű tengeri só

Zöldséges sült puliszkaElőmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy sütőtálat kivajazunk. A zöldségeket 1 l forró, sós vízben egy percig blansírozzuk. Lecsöpögtetjük. A fokhagymát és a chilit 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket. Másfél liter vizet tengeri sóval felforralunk. Állandó keverés mellett óvatosan beleszórjuk a kukoricalisztet, megfőzzük. Az előkészített sütőtálba egy réteg puliszkát terítünk. Ráhalmozzuk a blansírozott zöldségeket, a reszelt Pecorino sajtot. Ha szükséges, öntsünk hozzá némi főzővizet. Betakarjuk a maradék puliszkával. Meghintjük a maradék olajjal, végül 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.
Csicseriborsós lepény ricottával

Csicseriborsós lepény ricottával

Hozzávalók a tésztához: 400g fehér liszt, 125g csicseriborsóliszt, 15 dkg friss élesztő, 310 ml meleg víz, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj, ½ tk só; Hozzávalók a rátéthez: 125g ricotta, 125 ml darabos paradicsomkonzerv,...
Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Hozzávalók: 6 dkg vaj, 2 kg meghámozott, kockákra vágott burgonya, 2 tört fokhagymagerezd, 5 dkg reszelt ementáli vagy edámi sajt, 2 ek reszelt parmezán sajt, 1 ek összevagdalt friss rozmaringlevél, só
Almás rizottó

Almás rizottó

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano), 60g reszelt parmezán sajt, 1 l forró zöldségalaplé, 90 ml száraz fehérbor, 2 hámozott, kis kockákra vágott fanyar alma, 1 finomra vágott hagyma, 1 gerezd finomra vágott...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: