Zsályás sertéspástétom

2017. december 7.

Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka
2 ek Vénusz étolaj
6 gerezd fokhagyma héjastól
2 közepes paradicsom
2 tk egész kömény
1 ek mustár
friss zsálya
só, bors

Zsályás sertéspástétom

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.

Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!

Forrás: venusz.hu

Húsgombóc

Húsgombóc

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha), 10 dkg rizs, 3 ek olaj, só, bors, pirospaprika, ½ fej hagyma
Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: