Zsályás sertéspástétom

2017. december 7.

Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka
2 ek Vénusz étolaj
6 gerezd fokhagyma héjastól
2 közepes paradicsom
2 tk egész kömény
1 ek mustár
friss zsálya
só, bors

Zsályás sertéspástétom

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.

Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!

Forrás: venusz.hu

Francia tatárbeefsteak

Francia tatárbeefsteak

Hozzávalók: 1 vesepecsenye 1 kk dijoni mustár 1 tk repceolaj 1 db palermo paprika 1 db csemegeuborka 1 db fehér hagyma 1 db capribogyó 1 ek Worcestershire szósz 1 tk aprított petrezselyem só, bors
Húsgombóc

Húsgombóc

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha), 10 dkg rizs, 3 ek olaj, só, bors, pirospaprika, ½ fej hagyma
Göngyölt pecsenye

Göngyölt pecsenye

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk bors, 2 zsemle, 1 dl tej, 1 tk só, 2 ek zöldfűszer, póréhagyma
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: