Denevérek tartanak rettegésben egy várost

2017. december 14.

A nagy testű, denevérek rendjébe tartozó repülőkutyák múlt héten özönlöttek be az ausztráliai Charters Towers-be.

Denevérek tartanak rettegésben egy várost

Az alapvetően csendes ausztrál kisváros, Charters Towers utcáin az elmúlt napokban alig lehetett embert is látni, mivel a lakosok alig mertek kilépni otthonaikból. A települést ugyanis elözönlötték a nagy testű repülőkutyák, amelyek népes csapatokban csüngenek fejjel lefelé mindenfelé a fákról és az épületekről - írja a hirado.hu.

A város polgármestere elmondta, hogy korábban is okoztak fejtörést a denevérek, de most igazi rémálommá változott miattuk a város. A helyi tanács már lezárt két közparkot, egy uszodát és több közterületet. A hétvégén a város lakói egy tiltakozás erejéig kimozdultak ugyan otthonaikból, hogy a tanács tegyen lépéseket a „denevérterror” ellen, de egyelőre a helyi városatyák is tanácstalanul állnak a helyzet előtt.

A város egykor aranybányászattal foglalkozott, és a repülőkutyák mindig is nagy kolóniákban voltak náluk jelen a régióban lévő őshonos eukaliptuszok túlszaporodása miatt, de a mostanihoz hasonló mértékű problémát eddig még nem okoztak. Charters Towers utcáin orrfacsaró bűz terjeng, az állatok visítása pedig különösen esténként elviselhetetlen. Ráadásul épp most tartanak a párzási időszak kellős közepén.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek. De az környezet- és örökségvédelmi minisztérium szerint az állatok megölése nem megoldás: egyrészt a lőfegyverek használata a városban nagyon veszélyes, másrészt a megölt állatok helyét hamar átvennék máshonnan érkező denevérek.

Szeretjük a kedvezményeket, csak ne kelljen előre fizetni

Szeretjük a kedvezményeket, csak ne kelljen előre fizetni

Minden második ember vásárolt már internetes bónt, tízből kilenc kuponozó nő – derült ki a HOOP kutatásából. A legvonzóbb kategóriák az utazás, a szórakozás, a wellness, a gasztronómia...
In memoriam Fábian Juli - emlékkoncertet szerveznek

In memoriam Fábian Juli - emlékkoncertet szerveznek

Ingyenes koncerten emlékezik a decemberben fiatalon elhunyt Fábián Julira a hazai dzsessz színtér színe-java január 28-án a Budapest Jazz Clubban (BJC).
Jane Fonda bejelentette, hogy rákja van

Jane Fonda bejelentette, hogy rákja van

Jane Fondának ajakrákja van, az érintett területet pedig a napokban meg is operálták, ami miatt a színésznő ragtapaszt viselt sorozata, a hamarosan a Netflixen is elérhető, Grace and Frankie promóciós sajtótájékoztatóján.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: