Denevérek tartanak rettegésben egy várost

2017. december 14.

A nagy testű, denevérek rendjébe tartozó repülőkutyák múlt héten özönlöttek be az ausztráliai Charters Towers-be.

Denevérek tartanak rettegésben egy várost

Az alapvetően csendes ausztrál kisváros, Charters Towers utcáin az elmúlt napokban alig lehetett embert is látni, mivel a lakosok alig mertek kilépni otthonaikból. A települést ugyanis elözönlötték a nagy testű repülőkutyák, amelyek népes csapatokban csüngenek fejjel lefelé mindenfelé a fákról és az épületekről - írja a hirado.hu.

A város polgármestere elmondta, hogy korábban is okoztak fejtörést a denevérek, de most igazi rémálommá változott miattuk a város. A helyi tanács már lezárt két közparkot, egy uszodát és több közterületet. A hétvégén a város lakói egy tiltakozás erejéig kimozdultak ugyan otthonaikból, hogy a tanács tegyen lépéseket a „denevérterror” ellen, de egyelőre a helyi városatyák is tanácstalanul állnak a helyzet előtt.

A város egykor aranybányászattal foglalkozott, és a repülőkutyák mindig is nagy kolóniákban voltak náluk jelen a régióban lévő őshonos eukaliptuszok túlszaporodása miatt, de a mostanihoz hasonló mértékű problémát eddig még nem okoztak. Charters Towers utcáin orrfacsaró bűz terjeng, az állatok visítása pedig különösen esténként elviselhetetlen. Ráadásul épp most tartanak a párzási időszak kellős közepén.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek. De az környezet- és örökségvédelmi minisztérium szerint az állatok megölése nem megoldás: egyrészt a lőfegyverek használata a városban nagyon veszélyes, másrészt a megölt állatok helyét hamar átvennék máshonnan érkező denevérek.

Sziget: nagyobb költségvetés, több sztárfellépő idén

Sziget: nagyobb költségvetés, több sztárfellépő idén

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak...
Charity Fest, fesztiválozás egy jó ügyért

Charity Fest, fesztiválozás egy jó ügyért

Fesztiválozni és közben egy jó ügyet támogatni? Igen, a Charity Fest hazánk első olyan adományfesztiválja, amelyen a résztvevők a kikapcsolódás mellett jót is cselekedhetnek. A Budapest...
Új imázsfilm a Balatonhoz

Új imázsfilm a Balatonhoz

A Nestléhez tartozó Balaton szeletnek készített imázsszpotot a J. Walter Thompson, amely a 18-29 éves korosztályt célozza meg.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: