Erzsébetek és Krisztinák a legdrágább női neveink

2018. március 9.

A női keresztnevekről elnevezett közterületek fontos részei Budapestnek. Fővárosunkban található róluk elnevezett körút, út, utca, tér és híd is. De vajon mit mutatnak az ingatlanárak ezekkel az elnevezésekkel kapcsolatban? Tényleg a királynői nevekről elnevezett utcáink a legdrágábbak? A Duna House könnyed elemzéséből mindenre fény derül.

Erzsébetek és Krisztinák a legdrágább női neveink

Az Erzsébet az egyik legnépszerűbb női keresztnevünk, ha a fővárosi közterületekről van szó. Az Erzsébet híd mellett találhatunk róluk elnevezett körutat, teret és több kerületben utcát is. Az Erzsébet tér ráadásul a fővárosi ingatlanpiac legdrágábbnak számító V. kerületében található, így az itteni ingatlanok könnyedén nyerték a női mezőny versenyét. A tavalyi évben átlagosan 720 ezer forint feletti négyzetméter áron lehetett ingatlant vásárolni a környéken, amellyel éppen csak megelőzték az I. kerületi Krisztina körúti ingatlanokat, amelyek átlagosan szintén 700 ezer forint feletti négyzetméter áron cseréltek gazdát.

Az Erzsébet körúti tulajdonosok sem panaszkodhatnak, ahol jellegéből adódóan jóval aktívabb piacról, és átlag 545 ezer forintos négyzetméter árról árulkodnak az adatok. A körutak között a bronzéremért is szoros verseny folyt. Végül a Terézek nyerték a versenyt a Margitokkal szemben. A különbség ugyan nem jelentős, mindkét esetben 500 ezer forintos négyzetméter ár felett találhattunk csak ingatlant.

Hölgyekről elnevezett utcákkal amúgy találkozhatunk több budai kerületben is, ahol szintén magasabb négyzetméter árak párosulnak a gyönyörű környezethez. A Hármashatár-hegy közelében lévő Hedvig utca vagy a Zugligeti Janka út is igazán természetközeli élményt nyújt a gyönyörű elnevezése mellett.

Kedvezőbb áron kaphatunk lakást a X. kerületi Csilla, a XVIII. kerületi Lenke, vagy a XX. kerületi Valéria utcában, de Budapest utcáin barangolva találkozhatunk még többek közt Emeséről, Alizról, Etelkáról, Karolináról, Orsolyáról vagy Stefániáról elnevezett utcával is.

Kis kütyü mentheti meg az allergiások életét

Kis kütyü mentheti meg az allergiások életét

A Nima élelmiszer-biztonsági érzékelője valójában olyan, mint egy műanyag, háromszög alakú mérőszalag; annyi különséggel, hogy a tesztcsíkján nem centiméter-barázdák sorakoznak, hanem...
Az igazi szupernagyik köztünk járnak! Különleges kampányban keresi a hős nagymamákat a Sudocrem

Az igazi szupernagyik köztünk járnak! Különleges kampányban keresi a hős nagymamákat a Sudocrem

Egy gyermek születése nemcsak földöntúli boldogságot okoz egy család életében, hanem a szó pozitív értelmében fenekestül fel is forgatja. Az újdonsült édesanyák és édesapák sokszor...
Új oldalát mutatja meg Halle Berry

Új oldalát mutatja meg Halle Berry

Rendezőként is bemutatkozik az Oscar-díjas színésznő, aki márciusban kezdi el forgatni a Bruised című harcművészeti filmet.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: