Meztelen nőkkel ünneplik a 'MeToo'-kampányt

2018. február 13.

A Sports Illustrated idei fürdőruhás különszáma meztelen nőkkel biztosítana magának állandó helyet a Metoo-panteonban.

Meztelen nőkkel ünneplik a 'MeToo'-kampányt

A Sports Illustrated Swimsuit idén egy csavarral (mármint nem a vasból készült, menetes tárggyal) érkezik a postaládákba: ráfeküdtek ugyanis a nők zaklatása ellen létrejövő mozgalomra, a #MeToo-ra - meztelen modellekkel - írja a Kreatív Online. A filozófiai alapot pedig azzal teremtették meg, hogy a modellekre olyan szavakat pingáltak fekete festékkel, mint Mother, Human, Nurturer (kb. gondoskodó), Artist, Natural, Truth és a többi.

MJ Day, aki negyedik éve szerkeszti a lapszámot, azt szeretné, ha ezek a képek felvennék a harcot a nők tárgyiasítása ellen, és inspiráló üzenetet közvetítsen, illetve azt is elmondta, hogy az "In Her Own Words" (Saját szavaival) címet kapott fotózás során a modellek sokkal inkább résztvevők voltak, és nem tárgyak, jelentsen ez bármit is. Vagy ahogy az egyik Instagram-poszt alatt írják: a modellek nemcsak a testüket, hanem ennél sokkal többet ünnepelnek.

Day a Vanity Fairnek elmondta, hogy a csak nőkből álló csapata hónapok óta dolgozott a lapszámon, és a MeToo-kampányt jó kiindulópontnak tartották, hogy megváltoztassák a Sports Illustratedet övező véleményeket, amely a provokatív fotóiról vált híressé (a feministák szemében inkább hírhedtté). Ettől függetlenül Day elismeri, hogy a képek igazodnak a SI esztétikájához: "Ezek szexi fotók. A végén mindig szexi fotókat fogunk csinálni, bármi is történjen. A lényeg, hogy művészi, gyönyörű képeket késztsünk, amely során a képek alanyai és a csapat büszkén dolgozik együtt". Day szerint a forgatási környezet egy "safe space", sőt, a tavalyi fotózáson a pozitív testkép jegyében ő is lefotóztatta magát fürdőruhában.

Hűsítő jégkrémek tesztje

Hűsítő jégkrémek tesztje

Népszerű nyári csemegét, vaníliás, dobozos jégkrémeket ellenőrzött Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Összesen 18 termék „került a kosárba”, amelyeknél a szakemberek glutén-, laktóz- és tejfehérje...
Michael Schumachert átköltöztetik egy spanyol villába

Michael Schumachert átköltöztetik egy spanyol villába

Felesége Mallorcán vett maguknak egy helikopter leszállóval rendelkező ingatlant.
Megvan az új James Bond?

Megvan az új James Bond?

Idris Elba legutóbbi Instagram posztjával komolyan fellelkesítette rajongóit, amely miatt most az a hír járna, hogy ő lehet az új 007-es ügynök.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: