Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

2014. június 2. MTI

Harry Potter-regényekből ismert varázslóképző szakiskolára, Roxfortra kísértetiesen emlékeztető épületegyüttessel bővíti campusát a Hopeji Művészeti Egyetem, ezzel hatalmas visszhangot keltve a kínai sajtóban.

Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

A sötétbarna és fekete tónusú épületegyüttes hosszú, karcsúbb és vaskosabb tornyai tucatszámra törnek az ég felé. A tantermeknek és irodáknak jövőben helyt adó egyik, nyolcszög alapú robusztus épület félkör alakú ablakaival szintén egy vártorony benyomását kelti. Arra, hogy azért a művészeti egyetem új campusa mégsem Roxfort, az iskola előtt álló pálmafák és az oda vezető hatsávos út emlékeztetnek.

A tervezők a hasonlóság ellenére azt állítják, hogy az új komplexum alapjául nem a Harry Potter-filmek, hanem európai gótikus épületek szolgáltak.

Az átszámítva több mint 14 milliárd forintos  beruházással megvalósuló építkezés a nyáron fejeződik be, a hallgatók ősszel vehetik birtokba a varázslatos helyszínt. Bár itt nem bájitalt-tant, vagy sötét varázslatok kivédését tanulhatnak az új diákok, az egyetem népszerűségének tagadhatatlanul segített az új imázs. Az interneten gyorsan terjednek az épület fotói, és az online közösség visszajelzése is egyértelműen pozitív. Van olyan fiatal, aki csak azért választaná az intézményt, hogy "Roxfortban tanulhasson".

A Harry Potter-könyvek hatalmas népszerűségnek örvendtek Kínában, erről árulkodik az ál, vagyis a nem J. K. Rowling által írt kötetek száma is, amelyekből több tucatnyit találni a piacon.

Mégis maradhat a moziban Kevin Spacey filmje

Mégis maradhat a moziban Kevin Spacey filmje

Új Kevin Spacey-film érkezik a mozikba idén nyáron, ami váratlan lépésnek számít azután, hogy a szexuális zaklatással vádolt színészt a közelmúltban kivágták A világ összes pénze című...
Készül a Mihael Jackson musical

Készül a Mihael Jackson musical

Michael Jackson életéről szóló musical érkezik a Broadway-re. A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage jelentette be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.
Tarolt a Fekete Párduc és a Stranger Things a 2018-as MTV Movie & TV Awardson

Tarolt a Fekete Párduc és a Stranger Things a 2018-as MTV Movie & TV Awardson

Az elmúlt év legjobb színészi alakításait, történeteit és pillanatait díjazták a 2018-as MTV Movie & TV Awardson hétfő este. A díj szervezői idén sem választották szét nemek szerint...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
spanyokevin 2017-10-29 18:42:04
én nagyon szeretnék roxfortos diák leni hogy kaphtok meghiót?