Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

2014. június 2. MTI

Harry Potter-regényekből ismert varázslóképző szakiskolára, Roxfortra kísértetiesen emlékeztető épületegyüttessel bővíti campusát a Hopeji Művészeti Egyetem, ezzel hatalmas visszhangot keltve a kínai sajtóban.

Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

A sötétbarna és fekete tónusú épületegyüttes hosszú, karcsúbb és vaskosabb tornyai tucatszámra törnek az ég felé. A tantermeknek és irodáknak jövőben helyt adó egyik, nyolcszög alapú robusztus épület félkör alakú ablakaival szintén egy vártorony benyomását kelti. Arra, hogy azért a művészeti egyetem új campusa mégsem Roxfort, az iskola előtt álló pálmafák és az oda vezető hatsávos út emlékeztetnek.

A tervezők a hasonlóság ellenére azt állítják, hogy az új komplexum alapjául nem a Harry Potter-filmek, hanem európai gótikus épületek szolgáltak.

Az átszámítva több mint 14 milliárd forintos  beruházással megvalósuló építkezés a nyáron fejeződik be, a hallgatók ősszel vehetik birtokba a varázslatos helyszínt. Bár itt nem bájitalt-tant, vagy sötét varázslatok kivédését tanulhatnak az új diákok, az egyetem népszerűségének tagadhatatlanul segített az új imázs. Az interneten gyorsan terjednek az épület fotói, és az online közösség visszajelzése is egyértelműen pozitív. Van olyan fiatal, aki csak azért választaná az intézményt, hogy "Roxfortban tanulhasson".

A Harry Potter-könyvek hatalmas népszerűségnek örvendtek Kínában, erről árulkodik az ál, vagyis a nem J. K. Rowling által írt kötetek száma is, amelyekből több tucatnyit találni a piacon.

Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes

Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán
Már most foglalj asztalt, mielőtt elfogy - hamarosan indul a XIV. Országos Étterem Hét

Már most foglalj asztalt, mielőtt elfogy - hamarosan indul a XIV. Országos Étterem Hét

Az Országos Étterem Hét már 8. éve kerül megrendezésre a gasztronómiát kedvelők számára. A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat idén tavasszal március 5-11. között kóstolhatják...
Ott vagyok otthon, ahol van Wi-Fi?

Ott vagyok otthon, ahol van Wi-Fi?

Szoktál csatlakozni nyilvános WiFi-hez, vagy inkább a mobilinternetet választod? Privát adatokat is megtekintesz ismeretlen hálózaton? Hogyan gondoskodsz otthoni internet-hozzáférésed biztonságáról? Többek között ezeket a témákat is vizsgálja az Invitel...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
spanyokevin 2017-10-29 18:42:04
én nagyon szeretnék roxfortos diák leni hogy kaphtok meghiót?