Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

2014. június 2. MTI

Harry Potter-regényekből ismert varázslóképző szakiskolára, Roxfortra kísértetiesen emlékeztető épületegyüttessel bővíti campusát a Hopeji Művészeti Egyetem, ezzel hatalmas visszhangot keltve a kínai sajtóban.

Ősztől lehet beiratkozni a Roxfortba!

A sötétbarna és fekete tónusú épületegyüttes hosszú, karcsúbb és vaskosabb tornyai tucatszámra törnek az ég felé. A tantermeknek és irodáknak jövőben helyt adó egyik, nyolcszög alapú robusztus épület félkör alakú ablakaival szintén egy vártorony benyomását kelti. Arra, hogy azért a művészeti egyetem új campusa mégsem Roxfort, az iskola előtt álló pálmafák és az oda vezető hatsávos út emlékeztetnek.

A tervezők a hasonlóság ellenére azt állítják, hogy az új komplexum alapjául nem a Harry Potter-filmek, hanem európai gótikus épületek szolgáltak.

Az átszámítva több mint 14 milliárd forintos  beruházással megvalósuló építkezés a nyáron fejeződik be, a hallgatók ősszel vehetik birtokba a varázslatos helyszínt. Bár itt nem bájitalt-tant, vagy sötét varázslatok kivédését tanulhatnak az új diákok, az egyetem népszerűségének tagadhatatlanul segített az új imázs. Az interneten gyorsan terjednek az épület fotói, és az online közösség visszajelzése is egyértelműen pozitív. Van olyan fiatal, aki csak azért választaná az intézményt, hogy "Roxfortban tanulhasson".

A Harry Potter-könyvek hatalmas népszerűségnek örvendtek Kínában, erről árulkodik az ál, vagyis a nem J. K. Rowling által írt kötetek száma is, amelyekből több tucatnyit találni a piacon.

Beyoncé szakította a legtöbbet

Beyoncé szakította a legtöbbet

Lemonade című fergeteges sikerű albumával és Formation világturnéjával Beyoncé keresett a legtöbbet, mintegy 105 millió dollárt (27 milliárd forintot) a zeneiparban 2017-ban a Forbes magazin listája szerint.
Okostányér segíthet az elhízás ellen

Okostányér segíthet az elhízás ellen

Többet eszünk, többet alszunk – a téli hónapokban sokan tesznek így a korai sötétség és az egyre hidegebbre forduló idő miatt. Azonban ami jó a hideg ellen, nem biztos, hogy egészséges is – állítják táplálkozási szakértők. Miháldy Kinga dietetikus...
Napi két óra a Youtube előtt

Napi két óra a Youtube előtt

A 10 és 29 év közötti fiatalok 96 százaléka rendszeresen néz YouTube-videókat, saját bevallásuk szerint átlag napi 2 órát töltenek a videómegosztón. A legtöbb időt a 10-15 évesek fordítják YouTube-csatornák követésére, 22 százalékuk napi 4 óránál többet...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
spanyokevin 2017-10-29 18:42:04
én nagyon szeretnék roxfortos diák leni hogy kaphtok meghiót?