Sztár vloggereket is zaklattak a neten

2018. június 5.

A hazai YouTube közösség sztárjait sem kerülte el a cyberbullying, vagyis a netes zaklatás. Nem csoda, hiszen a jelenség nagyon elterjedt: a fiatalok 20%-a már áldozatul esett az elektronikus bántalmazásnak. Az UNICEF Magyarország most elindította #nemvagyegyedül kampányát, amelyhez sikeres magyar vloggerek is csatlakoztak és elmondták, őket milyen atrocitás érte korábban.

Sztár vloggereket is zaklattak a neten

A #nemvagyegyedül részeként az UNICEF honlapján létrejön egy aloldal, ahol a bántalmazott fiatalok jelezhetik, hogy melyik hírességtől szeretnének tanácsot kapni, majd az illető személyesen, videón ad tanácsot a levélírónak. A segítségkérő mindvégig névtelen marad. Az ismert embereket szakértők segítik a válaszadásban. 

 „Pont a kerekesszékem miatt ért negatív megkülönböztetés, amikor a sofőr nem segített felszállni a buszra. Vagy amikor kommentekben azt emlegették, hogy a tolószékeseknek meg kellene műtetniük magukat, így kevesebb problémát okoznának a világnak. Fontosnak tartom, hogy ne bántsuk, hanem inkább támogassuk egymást” – mesélte el Fenyvesi Zoltán, vagyis Wheelchairguy, aki több más társával együtt részt vesz a kampányban.

„Annak idején majd minden iskolában vertek, főleg azért, mert az elején én még kicsi voltam, a szám viszont már akkor is nagy. Aztán amikor elkezdtem írni, a kommentekből tudtam meg, hogy egyrészt nem kellene élnem, ha pedig már élek, akkor jó lenne, ha kínhalált halnék. Mára már tudom, kinek a véleményére kell adni és kiére nem, és örömmel csatlakoztam ehhez az akcióhoz” - mondta Magyarósi Csaba vlogger. 

„Nagyon nehéz volt az elején a negatív kommenteket feldolgozni, fontosnak tartom, hogy felül tudjunk emelkedni a bántó szavakon” - fogalmazta meg a beauty vlogger FollowAnna, hogy ő miért vesz részt az UNICEF és a Generali Biztosító programjában.

Rajtuk kívül még Puskás Peti, Dukai Regina, Lina és Panni, Abosi Barni, Kettner Henry, Roar, Galcsik Győző, Vecsei H Miklós, BSW, Bánki Beni, Bánki Csani és Siklósi Örs (AWS) is szerepet vállalt a #nemvagyegyedül kampányban.

Mégis maradhat a moziban Kevin Spacey filmje

Mégis maradhat a moziban Kevin Spacey filmje

Új Kevin Spacey-film érkezik a mozikba idén nyáron, ami váratlan lépésnek számít azután, hogy a szexuális zaklatással vádolt színészt a közelmúltban kivágták A világ összes pénze című...
Készül a Mihael Jackson musical

Készül a Mihael Jackson musical

Michael Jackson életéről szóló musical érkezik a Broadway-re. A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage jelentette be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.
Tarolt a Fekete Párduc és a Stranger Things a 2018-as MTV Movie & TV Awardson

Tarolt a Fekete Párduc és a Stranger Things a 2018-as MTV Movie & TV Awardson

Az elmúlt év legjobb színészi alakításait, történeteit és pillanatait díjazták a 2018-as MTV Movie & TV Awardson hétfő este. A díj szervezői idén sem választották szét nemek szerint...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: