Utazási ötletek a tavaszi hosszú hétvégékre

2018. március 12.

Idén a naptár szerencsés alakulásának köszönhetően csak tavasszal négy hosszú hétvégén lazíthatunk. Március 15-e már a nyakunkon van, de azok, akik nem ragaszkodnak a repüléshez még mindig találhatnak olyan kedvező áron elérhető külföldi úti célokat, ahova pár napra is megéri elutazni. A FlixBus összegyűjtötte a legizgalmasabb, közvetlen buszjáratokkal is megközelíthető városokat.

Utazási ötletek a tavaszi hosszú hétvégékre

Március 15: Brno

Prága belvárosa az esetek többségében zsúfolt, a hazai munkaszüneti napok idején pedig a magyar turisták is ellepik. Azoknak, akik kedvelik a város hangulatát, de kicsit nyugodtabb körülményekre vágynak, érdemes a “kistestvért” célba venniük, így sem kell a klasszikus cseh élményekről lemondaniuk. Brnoban határozottan olcsóbbak az árak és talán még izgalmasabbak is a sörözők, hiszen több kisebb, helyi márka is megtalálható, a vendéglátóhelyek pedig a város elhelyezkedéséből adódóan a dél-morva borvidék folyékony termését is kínálják. Persze érdemes a sörözők, borozók mellett a nevezetességeket is meglátogatni: ©pilberk várának kazamatái, a múmiákat őrző kapucinusok kriptája vagy a Szent Jakab-templom alatti csontkamra szokatlan, de maradnadó élményt nyújt.

 

Húsvét: Nagyvárad

Románia szecessziós fővárosa, Nagyvárad egyre népszerűbb úti cél Magyarországról, már kicsit több mint négy óra alatt elérhető busszal Budapestről. A város nem csak építészetileg izgalmas, outdoor programlehetőséget is rejt. Keleti szomszédunk legzöldebb városa a Sebes-Körös partján  rengeteg sétálóhelyet kínál, de bicikli utak és kalandos túraútvonalak is könnyen elérhetők a településről. Nagyvárad környékén már évszázadok óta hasznosítják a termálvizet, érdemes a számos wellness hotel egyikében megszállni és a mozgásban megfáradt izmokat egy spa kezeléssel lelazítani.

 

Május 1: Szófia

Szófia egyre több Kelet-Európa iránt érdeklődő városlátogatót vonz. Az 500 éves török uralom az iszlám és a kereszténység összemosásával történelmileg is érdekes célponttá tette a várost, manapság azonban a magyar pénztárcának is kedvező áraknak és az egyre fejlődő vendéglátásnak köszönhetően is növekszik az idegenforgalom. A fő nevezetességek könnyen bejárhatók, így a kötelező látványosságok, mint például az Alekszandr Nyevszkij székesegyház felfedezése után érdemes egy kellemes étteremben elidőzni, megkóstolni a helyi fogásokat, borokat. Az éjszakai élet is különleges a városban, az arab-török népzenei elemekkel tarkított bolgár “csalga” popzene szokatlan ritmust ad a bulizni vágyók talpa alá.

 

Pünkösd: Graz

Ausztria azoknak is tud újat mutatni, akik a karácsonyi időszakban már felfedezték Bécset. Az ország második legnépesebb városa, Graz az Alpok keleti lábánál, a Mura folyó partján fekszik, így nem csak kulturális de természeti adottságai is különlegesek. A napsütéses dél-osztrák város egyik fő látnivalója a Várhegy, jellegzetes óratornyával. A zöld domb tetejére Európa leghosszabb siklója vezet fel, belsejében pedig mesevasút üzemel, így kicsiknek és nagyoknak is izgalmas élményben lehet része a Schlossberg felfedezése közben. A zöld közparkok, mint a mediterrán jellegű Herberstein kert és a környező lankák kiváló tavaszi kirándulóhellyé teszik a várost.

Elindult az asztalfoglalás a XV. Országos Étterem Hétre

Elindult az asztalfoglalás a XV. Országos Étterem Hétre

Elindult az előzetes regisztráció a jubileumi, XV. Országos Étterem Hét rendezvényre a www.etteremhet.hu oldalon. Az előzetes asztalfoglalások után a résztvevő éttermek október 8. és...
Magyar kockások is szárnyra kapnak Bostonban

Magyar kockások is szárnyra kapnak Bostonban

Szeptember 22-én a világ legjobb kockásai találkoznak Bostonban, hogy az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokságon csapjanak össze. A 12 országból érkező, több mint 50 játékos a bajnoki...
Kis kütyü mentheti meg az allergiások életét

Kis kütyü mentheti meg az allergiások életét

A Nima élelmiszer-biztonsági érzékelője valójában olyan, mint egy műanyag, háromszög alakú mérőszalag; annyi különséggel, hogy a tesztcsíkján nem centiméter-barázdák sorakoznak, hanem...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: