5 randi tipp 40 felettieknek

2017. szeptember 20.

Sok negyven feletti egyedülálló érzi úgy, hogy nehezebb számára az ismerkedés, a randizás, hiszen régen kijött már a gyakorlatból és egyébként is, ez a fiatalabbak „sportja”. A randizást mumusként kezelik, akár egy hosszabb kapcsolat után állnak, akár a szingli létből nem tudnak tartósan kilépni. Egyszerre tartanak tőle, de ugyanakkor hajtja is őket a kíváncsiság, és az igény egy párkapcsolatra.

5 randi tipp 40 felettieknek

Szakértők szerint egyáltalán nem szabad feladni, inkább az alábbiakat érdemes megfontolni, mielőtt „harcba indulunk” a boldogságunkért.

 

1. Szedjük össze magunkat és merjünk nyitni!

Első és legfontosabb, hogy felkészüljünk az új kapcsolatra. Fogadjuk meg barátaink, hozzánk közelállók tanácsait: merjünk belenyúlni a ruhatárunkba, nyissunk új ismerkedési lehetőségek felé, akár online társkereső oldalra is regisztrálhatunk. Mozduljunk ki bátran a komfort zónánkból! Ha eddig idegenkedtünk az online világtól, tegyünk egy próbát, hiszen ma már rengeteg igénynek megfelelő, specializált oldal van, ahol ismerkedhetünk. Megpróbálhatunk új hobbit is elsajátítani, ami szintén kiváló lehetőség az ismerkedésre, hiszen a közös érdeklődés közelebb visz a másikhoz. Nem kell azonnal elköteleződni, nincsenek elvárások, egyelőre csak járjunk nyitott szemmel és ragadjuk meg az alkalmat az ismerkedésre!

 

2. Ne görcsöljünk, csak lazán!

Ha már eljutottunk addig a pontig, hogy randizni szeretnénk, fogjuk fel az egészet úgy, mint egy kalandot, aminek egyetlen célja van: jól érezni magunkat! Nincs értelme gátlásokkal, gyomorgörccsel randizni járni. Találkozzunk számunkra ismerős helyen, vagy ha ez valamiért nem működik, üljünk be a randevú előtt 1-2 nappal a kiszemelt helyre meginni egyedül egy kávét, hogy kiismerjük magunkat a helyszínen. Jó ötlet lehet például megkérdezni a pincér nevét, és ha már kettesben járunk ott, sokkal felszabadultabb és lazább képet adhatunk magunkról, ha a nevén nevezzük a felszolgálót, akitől a kávét kérjük.

 

3. Készüljünk a beszélgetésre!

Sokak amiatt nem mernek randizni, mert attól félnek, hogy nem lesz közös téma, vagy ha szóba kerül valami, biztosan nem tudnak rá érdekesen reflektálni. Könnyen elkerülhetők az ilyen szituációk, ha készülünk rá! Biztos mindenkinek vannak szórakoztató, vicces vagy érdekes történetei, ezeket gondoljuk át előre, hogy ne a helyszínen görcsöljünk rá a beszélgetésre. Akár témaötleteket is gyűjthetünk a randi előtt, természetesen az ilyenkor klasszikus tabu témákon kívül, mint például a politika, vagy a vallás. Esetleg megnézhetjük az illető Facebook profilját, hogy kiderítsük előre, milyen témák érdeklik. Legyen már a randi előtt közös téma, ne ott próbáljunk improvizálni, mert az csak azoknak szokott sikerülni, akik színpadra termettek.

 

4. Ne mindenáron!

Úgy érezzük az első randi után, hogy nem működik a kémia? Annyira különböző a másik, hogy nem tudnánk elképzelni vele egy borongós vasárnap délutánt sem? Legyünk őszinték és várjuk is ezt el visszafelé is! Ha úgy érezzük, nem fog menni, mondjuk ki és lépjünk tovább! A statisztikák alapján nem elég egy-két ismeretlennel randizni ahhoz, hogy megtaláljuk új párunkat. Ne adjuk fel, tanuljunk minden alkalomból!

 

5. Adjunk és kérjünk visszajelzést!

Nem jó taktika a randi után napokig csendben lenni. Nyugodtan írhatunk az illetőnek másnap egy üzenetet, hogy jól éreztük magunkat, megköszönve a kellemes időtöltést. Következő randi időpontot csak akkor szerencsés egyeztetni, ha a másik fél részéről is úgy érezzük, hogy pozitív nyomot hagyott benne a találkozó. De miért is ne hagyott volna, hiszen mindent megtettünk annak érdekében. Ugye?

10 ok, amiért a szinglik többsége nem talál párt

10 ok, amiért a szinglik többsége nem talál párt

Akár a régóta tartó magánytól szenved valaki, akár a sokadik elbaltázott kapcsolaton van túl, ugyanúgy érvényes a felvetés, hogy vajon miért marad benne valaki ugyanabban az ördögi...
12 titok, amit egy férfi sosem vallana be

12 titok, amit egy férfi sosem vallana be

Vannak ki nem mondott dolgok, amelyeket mégis sejtünk, tudunk. De vannak olyan titkok, amelyeket nem hogy nekünk nem mondanak el a férfiak, de még egymás közt sem szívesen beszélik...
Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Ha új párkapcsolatban gondolkozol és nem jelent problémát az országon belüli távolság, érdemes Nógrádban, Tolnában vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerkedni, ugyanis ezekben a megyékben a legalacsonyabb a hűtlenkedési hajlam egy friss országos felmérés...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: