A valódi szexben a fájdalom is valódi

2013. július 3.

A szürke ötven árnyalata című trilógia, illetve annak BDSM világa sokak fantáziáját elindította. Vajon a lelkünk mélyén mind vágyunk a fegyelmezésre?

A valódi szexben a fájdalom is valódi

Mit mond a pszichológia?

A fantáziában és az erotikában ugyanis van valami közös - ez pedig a képzelet, és annak hatalma. A téma érdekes, és első kíváncsiságunkat már az olvasás kielégíti. Vagyis belecsöppenünk egy világba anélkül,hogy valóban ki kellene próbálnunk azt. A regény ráadásul elég szoftos, igazán kemény részletek nincsenek, és több benne a rózsaszín romantika, mint a BDSM. Igaz, a regény írója, E.L. James is elismeri: úgy akarta megtörni a tabukat és felkelteni az olvasók kíváncsiságát, hogy közben nem túl sokkoló, vagyis befogadható marad. Ez lett - ahogyan a könyveket hívják - a mami pornó.

Herceg, fehér bilinccsel

A történet, ahogy kell, egy mese, csak éppen a nemi szervek és szerepek mentén. Közhelyes szerelmes regény: meg tudjuk-e változtatni a másikat, vagy el kell fogadnunk olyannak, amilyen - és úgy szeretni. Unalmas karakterek: egy gazdag ember, akinek mindene megvan, és egy kicsit szerencsétlen fiatal lány. Ám Christian Grey mágis különbözik a lányregények hercegétől. Mert ugyan szereti például a jó ételket és a jó sportokat, gondozza a virágokat, törődik a harmadik világgal - a bilincsek és fenekelések rabja...

BDSM

Egyre többet beszélünk róla, amelyben a regénytrilógiának vitathatatlan a szerepe. De miről is szól? Valaki fájdalmat akar okozni a másiknak - mert úgy dönt. Valaki más pedig ezt elviseli, befogadja - mert az előző valaki úgy döntött. De ki viseli ezt el?!

- A sok stressz, nyomás és flusztráltság levezethető a hálószobában - mondják szakértők. - És ha valakinek a kínzás a szenvedélye, akkor azt kell levezetnie. Az igazi öröm viszont az, amikor a kínzásnak vége: az elengedés. Mindkét fél számára.

Ne otthon!

A könyvnek, és az azóta megjelent kismillió hasonlónak azonban van valódi kockázata is. Sokan kedvet kapnak ugyanis ahhoz, hogy a gyakorlatban is kipróbálják az olvasottakat.

- A társadalom sajnos könnyen befolyásolható a téma pedig divatos - folytatja a szakértő. - Viszont egy könyv alapján nekilátni inkább okoz csalódást, mint valódi élvezetet. Arról nem is beszélve, hogy sokan elfelejtik: a valódi szexben a fájdalom is valódi.

Trendi az erotikus irodalom?

Most éppen ez: ezt olvassa mindenki, mindenhol. A metrón, a villamoson. Egy kávézóban, várakozás közben. Pedig nem kellene... - Az intim életünket, világunkat ne tegyük nyilvánossá, mert az nem egészséges - mondja a szakértő. - A szexualitás továbbra is magánügy.

Ajánljuk még:

- 18+: Meglepő és mocskos fétisek

- 18+: Szigorúan titkos női fantáziák

Cimkék: párkapcsolat, szex
Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Ha új párkapcsolatban gondolkozol és nem jelent problémát az országon belüli távolság, érdemes Nógrádban, Tolnában vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerkedni, ugyanis ezekben a megyékben a legalacsonyabb a hűtlenkedési hajlam egy friss országos felmérés...
Kell-e együtt (is) aludni...?

Kell-e együtt (is) aludni...?

Az ágyunk: elsődleges intim terünk, amely biztonságot nyújt, és egyik fontos biológiai szükségletünket szolgálja ki. A kapcsolatban élők majd' 30%-a szívesebben tölti párja nélkül az éjszakát – a nőket ugyanis jobban zavarják párjuk alvási szokásai,...
Ilyen a tökéletes lánykérés - szerintetek

Ilyen a tökéletes lánykérés - szerintetek

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: