Nyári flörtök – bevált helyek

2013. augusztus 9.

Egy friss kutatás a szinglik nyaralási szokásait vizsgálta. Ebből kiderült, hogy a sztereotípiával ellentétben a legtöbb egyedülálló nem a strandon vagy a szórakozóhelyeken, hanem a természetben tölti a nyaralását és itt is ismerkedik a legszívesebben.

Nyári flörtök – bevált helyek

Szinte minden második egyedülálló úgy tervezi, hogy idén is elmegy üdülni. Bár a válaszadók 44%-a még nem döntött, csupán 14%-a biztosan abban, hogy idén kihagyja a nyaralást. Az otthon maradók 36%-a éppen arra hivatkozik, hogy egyedül nem szívesen utazik. Pedig ezt az új célcsoportot mára már az utazási irodák is felismerték, és kínálatukkal igazodtak az ismerkedni vágyó szinglik igényeihez.

De hol is érdemes ismerkedni?

Az egyedülálló férfiak 46%-a és a nők 42%-a a természetben, kirándulással egybekötve tölti legszívesebben a nyaralását, de kedvelt időtöltés még a strandolás és a városnézés is. A természetjárás nemcsak népszerű nyaralós program, de egyúttal kiváló alkalmat teremt a nyári flörtölésre is, mivel mind a nők (42%), mind a férfiak (46%) azt állítják, hogy legszívesebben kirándulás közben ismerkednének.

A férfiak nyitottabbak

A felmérésből továbbá kiderül, hogy a férfiak nyitottabbak a futó nyári románcokra, a válaszadók 64%-ának már volt is ilyen kalandja. Ám a "szebbik" nem sincs sokkal lemaradva e téren, hiszen a nőknek több mint a fele bonyolódott már könnyed nyári kapcsolatba.

A legtöbb férfi (25%) szerint továbbá a bárokban, klubokban több lehetőség adódik a flörtölésre, míg a nők (20%) inkább a strandon süttetik magukat, ahol jobban szemügyre tudják venni jelöltjüket. Ami azonban egyezik mindkét nemnél, hogy szinte mindenki (99%) úgy érzi, hogy nyaralás alatt rátalálhat szerelmére.

A külső igenis számít!

A csábítás eszköztára igen gazdag: majdnem mindem második férfi válaszadó bevált flörtölési módja, ha meghívja a nőt egy italra vagy vacsorára, míg a legtöbb nő inkább segítséget kér. A férfiak negyede bókkal szeretné levenni a "kiválasztottat" a lábáról, míg 18%-a szívesen nyújt segítséget egy ártatlan flört reményében. A nők segítőkészsége alig marad el a férfiakétól, 17%-uk szívesen felajánlja a segítségét, de csak minden tízedik nő hívná meg a "kiszemeltet" egy csoportos rendezvényre.

A férfiak 52%-a és a nők 37%-a egyetért abban, hogy a nyári románc során a legfontosabb a külső megjelenés. Ám a női válaszadók 33%-a a nyári flörtben is elsődlegesen egyfajta lelki kapcsolatot keres. A férfiaknál ez az arány jóval alacsonyabb, alig több mint 20%.

A kutatást az ELITTÁRS társkereső oldal a Wimdu együttműködésével készítette.

Ajánljuk még:

- 13 szextipp, amit muszáj kipróbálnod!

Cimkék: nyaralás, párkapcsolat, randevú, szerelem, szingli, Utazás
Szerelem hétből hét napig

Szerelem hétből hét napig

Gondolkozzunk el azon, egyáltalán miért tennénk bármit is a párunkért? Mit is nyerünk azzal, ha hajlandók vagyunk erőfeszítéseket tenni és napi szinten foglalkozunk a viszonyunk erősítésével?
8 hiba, amit a párkapcsolatod első hónapjában elkövethetsz

8 hiba, amit a párkapcsolatod első hónapjában elkövethetsz

Minden párkapcsolatban általában a kezdeti szakasz a legizgalmasabb időszak. Az első hónapban érzett heves érzelmek miatt hajlamosak vagyunk elhamarkodni dolgokat és olyan hibákat elkövetni,...
Top 10: hiba a párkeresésben

Top 10: hiba a párkeresésben

Magyarországon évente sok százezer egyedülálló regisztrál különböző társkereső oldalakra, hogy megtalálja a párját. Vannak azonban tipikus hibák, amik pont hogy megnehezítik a szerelem megtalálását.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: