Rossz a szex? Csináld jobban!

2017. november 22.

A jó szex a kiegyensúlyozott kapcsolat egyik alapja. De mi történik akkor, ha valami egyszer csak elromlik? Van gyógyszer vagy módszer, ami visszahozhatja az elvesztett gyönyört?

Rossz a szex? Csináld jobban!
Elvesztettem a vonzerőmet? Elvesztettem a szexuális érdeklődésemet? Kiveszett belőlem minden erotika? Kérdések sora, amely megfordulhat a fejünkben akkor, ha a korábbi kiegyensúlyozott, szenvedéllyel teli szexuális élet egyszerre inkább kötelező, de egyre kevésbé örömteli programot jelent.

A jó hír, hogy a folyamat visszafordítható. Kell hozzá odafigyelés, sokszor szakember segítsége, kitartás, türelem, kísérletező készség.

Lehet tényleg rossz a szex?

Szögezzük le az elején: olyan nincs, hogy valaki képtelen a jó szexre. Az előfordul, hogy aki nyitottabb, könnyen éli meg a gyönyört. Mert többet próbálja, mert kiismerte magát, mert meg meri mondani, mi jó és mi nem az.

Az első lépés ugyanis önmagunk, saját testünk ismerete: vágyainké, reakcióinké, erogén zónáinké. Csak az fogja élvezni a szexet, aki meri – az ismeretlen viszont félelmetes lehet. Ha azonban tökéletesen tisztában vagyunk testünk minden rezdülésével, sokkal könnyebben és bátrabban merjük megmutatni mit is tudunk.

Fontos továbbá – így a szakértők –, hogy ne unjunk egymásra. A kezdeti hévet könnyen felválthatja a megszokás, az estéről, estére, hétről hétre, évről évre egyhangúbb szex. Ezen viszont csak együttes erővel lehet változtatni: játékokkal, helyszínekkel, segédeszközökkel. Ami egy adott kapcsolatban belefér…

Különböző igények – elégtelen szex?

Van aki lassabban, lágyabban, más szenvedélyesebben szereti – mint ahogy valaki csak a gyümölcs más pedig a csokifagyit eszi meg. A megoldás? Megint csak a nyitottság: a szex ne legyen mindig ugyanolyan. Hangulat, a körülmények, az idő, a helyszín – bármi meghatározhatja az együttlét „típusát”. Lehet és kell is variálni, és bizony, sokszor szükség van kompromisszumokra is – sok minden belefér abban a skálába, ami a másiknak még nem kellemetlen.

Ajánljuk még:

- Szex az agyban

- Szexuális fantáziák dekódolva

Cimkék: párkapcsolat, szex
Íme a férfiak legfontosabb szabályai!

Íme a férfiak legfontosabb szabályai!

Állandóan halljuk a 'szabályokat' a nők részéről. Na, most itt a férfi oldal. Ezek az ő szabályaik!
Amikor a férfi a bántalmazott

Amikor a férfi a bántalmazott

Ömlik a mocsok, naponta robbannak az újabb és újabb botrányok. Ha azonban fordítunk egyet a dolgon, akkor nem lehet elmenni amellett sem, hogy bántalmazni nem csak nőket szoktak.
Irány a vacogó randi!

Irány a vacogó randi!

Eredeti és romantikus helyszínt nem is annyira könnyű találni. Hiszen hideg van, melegen, rétegesen kell felöltözni, nehéz elérni az áhított meghittséget. De nem annyira. Tippjeink segítenek, hogy a rossz időben is jól sikerüljön a nagy találkozás.
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: