Valentin-nap: Legyen élmény az ajándék

2017. február 13.

Nem a csokoládé és a plüss szív, hanem a közösen megélt szép pillanatok teszik romantikussá a Valentin-napot. Tippjeink segítenek, hogyan ajándékozzunk élményt a szerelmesek ünnepén.

Valentin-nap: Legyen élmény az ajándék

A tökéletes romantikus élmény az érzelmeinkre hat. Olykor szenvedélyes, olykor nevetős, és mindig regénybe illő... Eredetileg erről szólna a Valentin-nap is. Legyen egy nap, amikor a párok csak egymásra figyelnek, elmélyíthetik a szerelmüket vagy csak egyáltalán, átadják magukat az érzésnek, milyen jó szeretni valakit.

Nem az ajándék a lényeg, legalábbis nem az ajándéktárgyak, hanem az, hogy őszintén, a másikat kedvesen meglepve fejezzük ki az érzelmeinket, éreztetve a párunkkal, hogy mennyire fontos nekünk.

 

Különleges és szívhez szóló ajándékötletek

Elég egy apró figyelmesség is – mondja Sashalmi Attila, egy élményajándékokkal foglalkozó cég ügyvezetője. – Egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi a napot kedvesünk számára. Még tovább fokozhatjuk az élményt, ha megrendezzük a dolgot. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet a párunk munkahelyére. Amikor ő kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”

Csak egy kis kreativitás kell hozzá. A szerelmes üzenetek – bárhová is rejtjük azokat – mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a párunknak vagy a párunkról szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy szerelmes mondat is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe vagy a tárcájába csúsztatunk...

 

Ha Valentin-nap a nagy nap

Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fogunk. Ha kedvesünk úgy dönt, hogy Valentin napon kéri meg a kezünket, akkor mára már rengeteg lehetősége van, gyakorlatilag bármit el lehet intézni, hogy emlékezetessé tegye a nagy napot. Persze, nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen, ám ha úgy gondol az egészre, mint egy izgalmas és felejthetetlen közös élményre szíve hölgyével, máris más megvilágításba kerülnek a dolgok.

„A lehetőségeinek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondja Sashalmi Attila.

 

Ha Ő nem szeretné megünnepelni...

Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak a Valentin-naptól. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi szerezhetünk meglepetést neki, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos. Cserébe viszont nem várunk semmit. Legfeljebb egy ölelést.

Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami, amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.

Legyen szó bármilyen meglepetésről, az odafigyelés a legfontosabb, és hogy élvezzük az együttlét örömét. Mert azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a jeles napokat. Sőt, a szürke hétköznapokat is.

Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Magyarország Hűtlenségi Térképe, 2018

Ha új párkapcsolatban gondolkozol és nem jelent problémát az országon belüli távolság, érdemes Nógrádban, Tolnában vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerkedni, ugyanis ezekben a megyékben a legalacsonyabb a hűtlenkedési hajlam egy friss országos felmérés...
Kell-e együtt (is) aludni...?

Kell-e együtt (is) aludni...?

Az ágyunk: elsődleges intim terünk, amely biztonságot nyújt, és egyik fontos biológiai szükségletünket szolgálja ki. A kapcsolatban élők majd' 30%-a szívesebben tölti párja nélkül az éjszakát – a nőket ugyanis jobban zavarják párjuk alvási szokásai,...
Ilyen a tökéletes lánykérés - szerintetek

Ilyen a tökéletes lánykérés - szerintetek

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: